İHH Nevşehir Gönüllüler Koordinatörlüğü tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan malzemeler bugün yapılacak olan törenle yola çıkacak.
Bombardıman altında yaşam mücadelesi veren Bayır-Bucak Türkmenleri'ne ulaştırılmak üzere yola çıkacak olan yardım tırı Nevşehir'de gönderilen 120'nci yardım aracı olacak.
İHH Nevşehir Gönüllüleri tarafından üç hafta önce başlatılan kampanyada toplanılan un başta olmak üzere temel gıda maddeleri, soba, battaniye ve giyeceklerin bulunduğu yardım tırı bugün saat 12:00'de Gülbahçe önünde yapılacak olan uğurlama töreninin ardından yola çıkacak.
Türkmen Dağı'na gidecek olan yardım tırına Kapadokya TV Genel Yayın Yönetmeni Behçet Alkan ve İHH Nevşehir Gönülleri Sorumlulularından İbrahim Çiğdem refakat edecek.
İHH Nevşehir resmi paylaşım sayfasından yapılan açıklamada; "Bayır-Bucak Türkmenleri'ne ulaştırılmak üzere yola çıkacak olan Nevşehir 120'nci Yardım Tırı bugün (22 Aralık2014 Pazartesi) saat 12:00'de Gülbahçe önünden uğurlanacaktır. Tüm Nevşehir halkı duaya icabet için davetlidir" denildi.
Uğurlama töreninde Hafız Mahmut Kemikkıran dua edecek.

Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.