Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Organizasyonu ile umreye gidecek umreci adayları, İl Müftülüğünce düzenlenen programla dua, salavat ve tekbirlerle uğurlandı.
 Kutsal topraklara umre farizasını yerine getirmek üzere, Ekonomik 3. Tur ile (14 günlük) umre turuna katılan 21 umreci adayları, Nevşehir’den uğurlandı.
 Umreciler için Hasan Emmi Türbesi karşısında İl Müftülüğünce uğurlama töreni düzenlendi. Törende, toplanan Umre yolcuları ve yakınlarına İl Müftüsü Yakup Öztürk ve Müftü Yardımcısı Nazım Haksever konuşma yaptı.
Törene katılan İl Müftüsü Yakup Öztürk; “Kutsal topraklara vardığınızda vaktinizi boşa harcamayın. Orada ayaklarınızı basmış olduğunuz yerlerin bir zamanlar kâinatın efendisi, dünya ve ahiret şefaatçimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in ve onun mübarek ashabının alınlarını secdeye koyduğu mekânlar olduğunu unutmayın” dedi. 
Öztürk; “Kendiniz, aile fertleriniz, birliğimiz, beraberliğimiz, milletimiz, kardeşliğimiz ve Müslümanlar için dua edin. Dualarınızda bizleri de unutmayın” diye konuştu. 
 Müftü Yardımcısı Nazım Haksever’de konuşmasında; “Kim beni öldükten sonra ziyaret ederse, hayatımda ziyaret etmiş gibidir.” Hadisi şerifini hatırlattıktan sonra; “Sizleri Allah’a ve Resulullah’a uğurlamaktan son derece mutluyuz” dedi. 
Bu yolculuğun sıradan bir yolculuk olmadığını, doğrudan Allah’a ve Resulüne giden bir yolculuk olduğunu vurgulayan Haksever, “Hz. Muhammed Mustafa’nın (S.A.V.) memleketine, O’nun huzuruna, O’nun camisinde ibadet etmeye, salavat ve selamlarınızı bizzat O’na arz etmeye gidiyorsunuz. Medine’de kaldığınız süre içerisinde O’na layık bir duruş sergilemelisiniz” dedi.
 Haksever; “Sizler Kur’an’ın indiği Efendimizin doğduğu yerlere gideceksiniz, tavaf yapacaksınız, say yapacaksınız. Bunların hep birer anlamı var. Onun için orada zamanınızı en iyi bir şekilde değerlendirin” diye konuştu.
Mekke-i Mükerreme’ye varınca seher tavanı yapın, tavaf yaparken de, ruhunuza duyurun diyen Müftü Yardımcısı Haksever; “Allah, umreye gidecek kardeşlerimizin umrelerini makbul eylesin, en güzel şekilde umre yapıp gelmeyi, gidemeyen kardeşlerimize de en yakın zamanda gitmeyi nasip eylesin” dedi. 
Konuşmaların ardından Müftü Yardımcısı Haksever coşkulu bir dua yaparken, umreciler ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.
 Duygulu anların yaşandığı tören sonrası umreciler, Kayseri Hava Alanına, oradan da Kutsal topraklara yolculuk yapmak üzere tekbirlerle uğurlandılar.