Nevşehir’in Kahveci Eteklerinde oluşturulan Kent Ormanı çalışmaları için yaklaşık 1 Milyon TL lik harcama yapıldığını söyleyen Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, “Biz Nevşehir’e şehir ormanını kazandırmayı istiyoruz. Çalışmalarına 2011 yılında başladığımız çalışmalarımızın son aşamasına yaklaşmış bulunmaktayız. Şu ana kadar Bakanlığımızdan bu çalışma için 800 bin TL tahsis yapılmıştı. Biz bu ödeneği harcadık. Bu rakam çalışmalar tamamlandığında 1 Milyon TL yi bulacak. Orman bakanlığımız bu çalışmamıza son derece büyük önem veriyor. Bizde imkanlarımız doğrultusunda çalışmayı bir an önce çalışmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu arada som kaya’da çalışmalarımız sürüyor. Ve oldukça güç şartlarda bu projeyi tamamlamak durumunda kalıyoruz. Burada bir mescit inşa edeceğiz. Çeşmeleri ile son derece güzel bir görünüm sağlayacak olan ağaçlandırmaları ile burası son derece harika bir form kazanacak. Vatandaşlarımızın Allah Razı olsun hiçbir almadan müdürlüğümüze verdikleri hayvan gübreleri ve yurdumuzun değişik yörelerinden getirdiğimiz fidanlarımızı buraya dikerek ağaçlandırma çalışmalarımızı bitirmeyi istiyoruz. En kötü ihtimalle Mayıs ayı içerisinde halkımızın burada oluşturulan ormanlık alanımızı ve sosyal tesisimizi görmelerini sağlayacağız” diye konuştu.

Şu ana kadar yapılan çalışmalara Nevşehir Belediyesinin önemli bir destek sağladığına dikkat çeken Orman İşletme Müdürü Satırlı, söz konusu alan içerisinde 1 Kır Lokantası, 2 tuvalet, 2 Büfe, 1 Mescit, 43 Kamelya, 4 Çocuklar için oyun grubu, 1 Adet Şelale, 1 Adet Süs Havuzu ve 7 Ahşap çeşmenin yapıldığını belirtti.

Bin700 metreuzunluğunda yürüyüş yolunun tamamlanma aşamasına geldiğini söyleyen Orman İşletme Müdürü Satırlı, Mini Çim Saha, Kondisyon aletleri gibi ünitelerinde kısa zamanda yapılacağını dile getirdi.

Toplam 15.9 Hektarlık arazi içerisinde bulunacak olan Kent Ormanının etrafının tel örgülerle çevrildiğini ifade eden Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, 10 bin dolayında fidanın bu alan içerisinde dikildiğini, önümüzdeki günlerde de fidan dikiminin devam ettirileceğini de sözlerine ekledi.
Haber:Ali Çamur