Konuya ilişkin olarak açıklamalalrda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2015 yılı KPSS Yerleştirme Takvimi'ne göre 22 Haziran - 01 Temmuz 2015 tarihleri arasında tercihlerin alınacağı 2015/1 Yerleştirmelerinde, 125 kamu kurum ve kuruluşunca toplam 13 bin 213 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunulduğunu aktardı.

Çelik, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Kamu kurum ve kuruluşlarınca Devlet Personel Başkanlığı'na bildirilen kadro ve pozisyonlar, ilan edilmek üzere ÖSYM başkanlığına gönderilmiştir. Yerleştirme yapılması talep edilen toplam kadro ve pozisyonların yaklaşık yüzde 15,4'ü ortaöğretim, yüzde 31,2'si önlisans, yüzde 53,4'i lisans düzeyindedir dedi.

Gözler Nevşehir'de Memur alımına Çevrildi...

Devlet Personel Başkanlığı, 2015 yılında bazı bakanlıklara, üniversitelere, kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak memur kontenjanlarını açıkladı. Buna göre İlimiz Nevşehir'de memur alımı yapacak kurum ve kadroları şu şekilde;


Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 4 memur ve 5 sekreter olmak üzere toplamda 9 , Türkiye Kamu Hastaneleri 4 adet sağlık teknikeri, Sağlık bakanlığı 5 Acil Tıp Teknikeri, İçişleri bakanlığı ise 4 veri hazırlama kontrol işletmeni olmak üzere Nevşehir’de toplam 26 önlisans mezunu memur alınacak.

İçişleri bakanlığı 1 veri hazırlama kontrol işletmeni, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu 1 sosyal çalışmacı, 1 fizyoterapist, 1 mühendis, 1 hemşire olmak üzere 4, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 1 psikolog, Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 mimar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 1 mühendis olmak üzere toplam 9 lisans mezunu memur alınacak.

böylece ilimiz Nevşehir'de 
önlisans düzeyinde 26 ve lisans düzeyinde 9 olmak üzere toplam 25 Yeni memur alımı gerçekleştirilecek.

2015/1 Yerleştirmeleri kapsamında atama yapılacak kadro ve pozisyonlara ilişkin detaylı bilgiler (KPSS Tercih Bilgi Sistemi) www.dpb.gov.tr ve www.turkiye.gov.tr internet adreslerinde 15/06/2015 tarihi itibariyle yer alacaktır."