Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 5 yeni ambulans düzenlenen törenle ilgili kurumlara teslim edildi.
İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen törene, Vali Mehmet Ceylan, Ak Parti Nevşehir milletvekilleri Ebubekir Gizligider ve Murat Göktürk, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Jandarma Alay Komutanı Albay Dursun Ertuğrul ve sağlık çalışanları katıldı.

Tören de konuşan Vali Ceylan, sağlık hizmetlerinde kalitenin her geçen gün arttığını, kalite artışında hem fiziki yatırımların hem de personelin önemli payı olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Nevşehir'e 5 yeni ambulans tahsis edildiğini ve bu sayede Nevşehir'in ambulans filosunun hem yenilendiğini hem de gençleştirildiğini belirten Ceylan, Nevşehir'de sağlık sektöründe kalitenin her geçen gün yükseldiğini, ambulansların yanı sıra sağlık hizmeti verecek yeni merkezlerin yapımına da önem verildiğini kaydetti.

Ceylan, Avanos ve Derinkuyu ilçelerinde 10'ar yataklı devlet hastanelerinin inşaatlarının devam ettiğini, önümüzdeki günlerde Ürgüp ilçesine yapılması planlanan 50 yataklı devlet hastanesinin temelinin de atılacağını sözlerine ekledi.

Milletvekili Murat Göktürk de hükümet olarak sağlık alanındaki temel görüşlerinin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözü olduğunu belirterek, Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir'de de sağlık alanında yapılan yatırımların gözden kaçmayacak bir aşamada olduğunu kaydetti. 

Önceki dönemlerde sağlık hizmetlerinin yetersizliğinden şikayet edildiğini  belirten Göktürk, "Bugün gelinen noktada kaliteli, dünya standartlarında sağlık hizmeti verebilen bir ülke konumuna geldik. Görüyorsunuz bakanlığımızın bize vermiş olduğu 5 ambulanstan biri obezler için. Önceden ambulans bulduğumuza dua ediyorduk. Şimdi insanımıza en kalite hizmet nasıl veririzin peşindeyiz artık" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay ise 2 ay önce İl Özel İdaresi tarafından kendilerine 2 ambulans alındığını şimdide bakanlık tarafından 5 yeni ambulans kazandırıldığını ifade ederek, yeni gelen ambulanslarla il genelinde 21 ambulansa ulaşıldığını artık Nevşehir'de ambulans sorunu kalmadığını kaydeti. 

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulansların anahtarları Vali Ceylan ve Milletvekilleri tarafından araç şoförlerine teslim edildi.