Nevşehir’e 8 personel alınacak

NEVŞEHİR(MHA) Sağlık Bakanlığı, 81 ildeki 88 kamu hastanesine sigara kullanmayan klinik destek personeli alacak. Nevşehir'e de 8 personelin alınacağı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı, 81 ildeki 88 kamu hastanesine sigara kullanmayan klinik destek personeli alacak. İşe alınacak klinik personelinde istenen ilginç özellik ise sigara kullanmamak.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ihale yoluyla 88 Hastana Birliği Genel Sekreterliğine, klinik hizmeti alımı yapacak. İhale şekli değişmekle birlikte toplu olarak da yapılabilecek ya da hastane bazında da ihale yapılabilecek. İhaleyi kazanan firma hastanelerde çalışacak klinik personelini ayarlayacak.

Karar Nevşehir Kamu Hastaneler Birliği'ne de ulaştı. Duyuruda “Klinik destek hizmet alımları kapsamında çalıştırılacak ilave personeller yukarıda bahsi geçen genelge ve genel yazı ile getirilen sınırlamalardan muaf tutulmuştur. Ancak sisteme göre işçi sayısı eksik olan sağlık tesislerimiz, klinik destek hizmet alım kapsamında çalıştıracağı işçiyi öncelikle bu eksik işçi sayısından karşılayacaklardır. Bu sağlık tesislerimizin eksik işçi sayısı, çalıştıracağı işçi sayısını karşılamıyorsa ilave personel alabileceklerdir. Adı geçen hizmet alımları kapsamında çalıştırılacak toplam personel sayısı bu yazı ekindeki listede belirtilen sayının üzerinde olmayacaktır. Ekli listede belirtilen sayının tamamının mutlaka çalıştırılacağına dair bir zorunluluk bulunmamaktadır. Gelir-gider dengeleri ve diğer hizmet ihtiyaçları doğrultusunda karar verilecektir. İşçi Sayısı Tespit ve Takip Sisteminde, Klinik Destek Hizmet Alımları Kapsamında çalıştırılan personel sayısının girilebileceği bir hizmet kolu tanımlanacaktır. Birliklerimiz ve sağlık tesislerimiz veri giriş dönemlerinde çalıştırılan bu personele ilişkin bilgileri de sisteme aktaracaklardır. Adayların, Tercihen lise mezunu

Tercihen sigara kullanmayan, Güler yüzlü ve sabırlı, Pratik, sorumluluk sahibi ve soğukkanlı,

Temizlik ve hijyen kurallarına uyan, Kişisel hijyen konusunda bilgili ve titiz, Hasta ve yakınlarına yönelik davranış kurallarını bilen, Hasta hakları, mahremiyeti ve hasta güvenliği konusunda bilgiye sahip olmaları isteniyor.