Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, 2015 yılında yürütülen projelerin toplam parasal tutarı ise 808 milyon 462 bin 378 lira olduğunu açıkladı.

Nevşehir’de 2015 yılı yatırım programlarının uygulanmasına ilişkin Nisan döneminin değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu'nun ikinci toplantısı Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Vali Mehmet Ceylan'ın başkanlığındaki toplantıya, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı. Vali Ceylan toplantının başında yaptığı konuşmada; yatırımların hızlanarak devam edeceği bir dönem içinde bulunduklarını dile getirerek, karşılaşılacak muhtemel aksaklıkların ve koordinasyonu gerektiren konuların yatırımcı kuruluşlarca dile getirilerek önlem alınması gerektiğini kaydetti.

Vali Ceylan, 2015 yılı yatırım programındaki projelerin uygulanması ve uygulama sırasında ortaya çıkacak olan koordinasyon ve işbirliği hususları ile projelerin izlenmesi amacıyla Nevşehir Valiliği’nce 15 Ocak 2015 tarihli ve 344 sayılı genelgenin hazırlandığını hatırlatarak, sözkonusu genelgede belirtilen hususlara titizlikle uyulmasını vurguladı.

Dönem değerlendirmesi ile ilgili de bilgiler veren Vali Ceylan, “dönem raporunda toplam 169 projenin bulunduğu belirtiliyor. Projelerden 14’ü tamamlandı. 86’sı devam ediyor, 7 proje ihale aşamasında bulunuyor. 62 projeye ise hiç başlanılamadı. İlimizde yürütülen projelerin toplam parasal tutarı ise 808 milyon 462 bin 378 liradır” dedi.

Vali Ceylan konuşmasının sonunda "Kuruluşlarımızın koordinasyon içinde başarılı çalışmalar yapacağına inanıyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor ve 2015 yılının yatırımlarımız açısından verimli geçmesini diliyorum" dedi.

Toplantı yatırımcı kuruluşların kurula bilgi sunumlarının ardından koordinasyonu gerektiren hususların değerlendirilmesi ile sona erdi.