Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Nevşehir'e acemi birliği kurulması ile ilgili açıklama yaptı.

Yılmaz, "Bu konuyu Genel Kurmay Başkanlığı'mıza sunduk. Onlar da bunları dikkate alarak böyle bir çalışma yapıp önümüze getireceklerdi, ancak bu çalışma henüz tamamlanmadı" dedi. 

AK Parti Bayburt Merkez İlçe 5. Olağan genel kurul toplantısına katılmak üzere Bayburt’a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın konuşmasının ardından salonda bulunan bir vatandaş tarafından Bakan Yılmaz’a, ‘Bayburt,Nevşehir,Kırşehir,Yozgat gibi şehirlere Daha önce acemi birliği geleceği söylendi ama bundan bir ses çıkmadı’ şeklinde bir soru soruldu.

Bakan Yılmaz soruyu şöyle yanıtladı.

"Nasipse olur diyoruz, Hayırlısı ile olur. Dua edin Cenab-ı Allah istedikten sonra önünde hiçbir şey duramaz. Silahlı kuvvetlerin yeniden yapılanma planı var. İnşallah biz de diyoruz ki büyükşehirlerimizde silahlı kuvvetlerimizin birliği olmasın. Ülkemizin savunma ihtiyaçlarını da dikkate alarak ekonomik açıdan daha az gelişmiş, nüfusu daha az gelişmiş olan illerimize bu birliklerimizin taşınması gibi niyetimiz var. Bunu Genelkurmay Başkanlığı'mıza sunduk. Onlar da bunları dikkate alarak böyle bir çalışma yapıp önümüze getireceklerdi, ancak bu çalışma henüz tamamlanmadı. İnşallah ülkemiz için en iyisi en doğrusu olur" dedi.

Bakan Yılmaz'ın yaptığı bu açıklamaların ardından gözler Genel Kurmay Başkanlığına Çevrildi...

Genelkurmay, acemi birliklerin taşınma takvimini netleştiriyor... Tugay, alay ve tabur seviyesindeki 17 birlik, 2015’te taşradaki illere taşınarak bölgeyi canlandıracak...

Genelkurmay Başkanlığı’nın askeri birliklerin taşınması planı şekillendi. Proje ile nüfusu 2 milyon ve üstündeki büyükşehirlerde bulunan tüm acemi birlikler, Anadolu şehirlerine nakledilecek. Milli Savunma Bakanlığı’nca koordineli şekilde yürütülecek çalışmada, 5-15 bin asker kapasiteli acemi birliklerin;

Gümüşhane, Bayburt, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Çankırı, Karabük, Kars, Adıyaman, Muş gibi 17 ile nakledilmesi kararlaştırıldı. Böylece, taşra illeri ‘acemi’ sanayisi ile kalkınacak ve illerin ekonomisi canlandırılarak istihdam artırılacak. Proje, uygulanan illerde kentlerden göçü engelleyeceğide belirtildi.