Nevşehir artık bir bakanı olsun istiyor....Nevşehir'e Bir Bakan Yakışır...
27 Ağustos tarihinde AK Parti 1. Olağanüstü kongresi yapılacak. AK Parti 1. Olağanüstü kongreye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tek aday olarak girecek ve önümüzde ki hafta ise 62. Hükümeti kurma görevi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek. Ancak Nevşehir tüm bu gelişmeleri yakından takip ederken 62. Hükümette artık bir bakanı olsun istiyor. 61. Hükümette Karaman’dan bir bakan görev almasının ardından ise 62. Hükümet içerisinde ise Ankara kulislerinde Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun ismi Milli Savunma Bakanlığı için adı geçiyor. Unutmadan belirtelim Niğde ilinde 2 AK Parti milletvekili birde CHP milletvekili bulunuyor. Ancak Nevşehir ise son üç dönemdir AK Parti’den üç milletvekili meclise gönderiyor. Hal böyle olunca Nevşehir artık 62. Hükümette artık bir bakanımız olsun istiyor.
Ankara kulislerinde sıcak saatler yaşanırken Niğde ili bir bakanlık görevinde bulunmak için kulis çalışmalarını hızlandırdı. Nevşehir’de ise bu hareketli bir kulis çalışmasını henüz yapamadığı dikkatlerden kaçmıyor. Son olarak sosyal paylaşım sitesinde Başkentçi kullanıcı ismiyle AK Parti ve 62. Hükümet ile ilgili paylaşımlarda bulunması dikkatlerden kaçmadı ve  bu kişiye Nevşehir’den neden bir bakan çıkmıyor diye sorumuzu yönelttik. Başkentçi isimli kullanıcı ise bizlere kısa bir öz cevap verdi. ‘’ LOBİ’’
Henüz çok geç olmadan haydi Nevşehir artık bizlerde üç dönemdir AK Parti’den üç milletvekili göndermemizin artık meyvesini alalım. Ankara’ya sesimizi daha gür çıkartalım. Biz 2011 yılından beri bizleri mecliste temsil etmesi için 3 milletvekilini de AK Parti’den gönderdik. Artık bizlerinde bir milletvekili Bakanlık yapsın.

Davutoğlu ile kabine de revizyona gidilecek olması ile büyük heyecan ve beklenti içerisine giren ilimiz Nevşehir'de vatandaşlarımız Nevşehir'e bir Bakan yakışır diyorlar.
3 dönemdir her seçimde oy oranını Nevşehir'de katlayan AK Parti, bu dönem mutlak bir bakan çıkarmalı. İlk dönem 3'de 3, ikinci dönem 3'de 3 ve bu dönemde de 3'de 3 yapan AK Parti, Nevşehir halkına bir "Bakan" borçlu...

Nevşehir halkı AK Parti'ye, dolayısı ile AK Parti'nin Genel Başkanı olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve onun gösterdiği milletvekili adaylarına güvendiğini, inandığını verdiği % 61'lik oy oranı ile gösterirken, yüksek sesle de Nevşehir den bir bakan istiyor artık.


Nevşehir den daha önce Vefa Poyraz, Esat Kıratlıoğlu gibi isimler Bakanlık görevi yapmışlardı.