PROF. DR. VEYSEL EROĞLU: “ÜLKEMİZİN HER YERİNDE BAL ORMANLARI TESİS EDİYORUZ”…
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, arıcılığa ve bal üretimine verilen destekler sayesinde ülkemizin bal üretiminde Dünya’da 6’ncı sıradan 2’nci sıraya yükseldiğinin altını çizerek “Ülkemizin her yerinde bal ormanları tesis ediyoruz. Bu kapsamda, Nevşehirimizde de dördüncü bal ormanını kurduk” dedi.

250 Dönümlük Alan 5000 Adet Tüplü Fidanla Ağaçlandırıldı...

Orman Genel Müdürlüğü tarafından bal ormanı yapılmak üzere Nevşehir İli, Merkez İlçesine bağlı Basansarnıç Köyü’ndeki hazine arazilerinden 250 dönümün tahsisi alındı. 

Söz konusu alan makineli çalışma ile derin toprak işlemesi yapılarak, fidan dikimine hazır hale getirildi.  

250 dönümlük alan bal ormanı yapılmak üzere (Badem, Zerdali, Ahlat, İğde, Ceviz, Sedir, Karaçam, Mahlep vb.) yapraklı ve ibreli 5000 adet tüplü fidanla ağaçlandırıldı. Böylece Nevşehir’deki dördüncü bal ormanının da temelleri atılmış oldu.

Arıcılığın Geliştirilmesi Ekolojik ve Sosyal Açıdan Büyük Önem Taşıyor

Ülkemizde arıcılığın geliştirilmesi ekolojik ve sosyal açıdan aynı zamanda ormanlarımızın geleceğinin güvence altına alınmasında büyük önem taşıyor. Ayrıca orman köylülerinin gelir düzeyinin artırılması sağlanarak göçün ve ormanlık alanlardaki olumsuz baskıların azaltılması, ormanlık alanların rehabilite edilmesi, bitki örtüsünün artmasıyla toprakların erozyona karşı korunması, arıların yapacağı tozlaşma sayesinde biyolojik çeşitliliğin korunması ve ülke ekonomisine katkı sağlanması da hedefleniyor.

“Her Türlü Desteğe Hazırız”

Dünyada bal üretiminde iddialı konuma gelmek maksadıyla bal ormanları kurduklarını söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Arıcılığı geliştirmek ve bal üretimini artırmak için her türlü desteğe hazırız. Türkiye genelinde bal ormanı için çok talep vardı. Biz, bu taleplerin hepsine cevap verdik. Muğla’dan Elazığ’a kadar her ilimizde bal ormanı kuruyoruz. Çünkü, balda marka oluşturmak çok önemli. İstiyoruz ki, ballarımız şeker katmadan halis ballar olsun. Bunun için de arıcılara her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.