Suriye yeni yıla çatışma ve bombardıman sesleri altında girdi. Yılbaşı gecesi Türkmenlerin yoğunlukla yaşadığı Bayır-Bucak bölgesindeki Kulcuk ve Ablaklı köyleri, Esad askerleri tarafından helikopter ve uçaklarla bombalandı.

Suriye Türkmenleri yeni yıla silah sesleriyle girdi 

Dünyanın dört bir yanında yeni yıl kutlamaları sürerken yeni yılın ilk saatlerine Esad askerlerinin havadan ve karadan sürdürdüğü saldırılarla girdi. Türkmen Ömer Muhtar Birliğine bağlı muhalifler Esad askerlerine sabah saatlerinde karşı saldırı düzenledi. Türkmen Dağlarında yaşanan çatışma bölgede çekim yapan savaş muhabiri Behçet Alkan'ın objektifine yansıdı.

Gece geç saatler de Türkmen köylerine yapılan varil bombalı saldırı sonrasında karşı atak için hazırlıklar yapan Türkmenler ağır silahlarla Esad askerlerinin kuşatmasında bulunan Kırkbeş Tepesine saldırı düzenledi.
Birlik Komutanı Ömer Abdullah yaptığı açıklamada: “Bu topraklar bize Osmanlı ecdadımızın yadigarı. Bu toprakları kanımızın son damlasına kadar koruyacağız. 4 yıldır süren savaşta bu güne kadar yaklaşık 60 bin Türkmen şehit oldu. En büyük desteğimiz Türk halkı. Onların dualarıyla Esad askerlerine ve destekçilerine karşı namusumuzu korumak için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.