İçişleri Bakanlığı bünyesinde geçen yıl Göç İdaresi Genel Müdürlüğü (kısa adı GİGEM) kurulmuştu. Kurulan genel müdürlükle ilgili teşkilatların oluşumu ve yapılandırma çalışmaları devam ediyor. Her vilayette il müdürlüğü, ilçelerde de ilçe müdürlüğü şeklinde yapılanmalara gidilecek. Henüz gerekli atamalar yapılmış değil. İl merkezinde ve ilçelerde uygun yerler aranıyor. Genel müdürlük düzeyinde başta avukat olmak üzere memur alımı yapılıyor.
GİGEM’in amacı, sınırlarda oluşabilecek; mülteci birikmesini önleme, koordineli dağıtım, barınak ve yiyecek sağlama gibi konular. Özellikle Suriye’ye komşu vilayetlerde ve Suriyeli mültecilerin misafir edildiği illerde önemli sıkıntılar yaşanıyordu. GİGEM bu konularla daha yakından ilgilenecek. Ayrıca daha önce İl Emniyet Müdürlükleri bünyesindeki Yabancılar Şube Müdürlüğü’nün görevlerini üstlenecek. 

Özellikle ilimizde İranlı ağırlıklı olan göçmen mültecilerle birlikte son dönemde Suriye den gelen çok sayıdaki göçmenler içinde GİGEM’in Nevşehir’de kuracağı müdürlükle ülke geneli için yürütülen politikalar çerçevesinde yaşanılan bir takım sorunlarında ortadan kalkarak bir düzen içinde çözüme kavuşması  bekleniyor...