Nevşehir’e Milletvekilleri, Vali ve İl Milli Eğitim Müdürünün gayretleriyle son yıllarda yapılan en önemli eğitim yatırımı yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini taşıyan proje okulu yeni eğitim öğretim dönemiyle birlikte faaliyetine başlayacak.

Edinilen bilgiye göre; AK Partili Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider ve Murat Göktürk’ün yanı sıra, Vali İlhami Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir’in girişimleri doğrultusunda Kayseri’de kurulması planlanan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Nevşehir’e alındı.

Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu, Anadolu İmam Hatip Lisesi; destekleme ve yetiştirme kursları, Tam donanımlı laboratuarları, nezih ve konforlu pansiyonu, dinlenme ve etüt salonları, Öğrencilere burs imkanı, yepyeni ve modern derslikleri, yıl boyunca devam edecek olan müzik, resim, hat, spor, yüzme kursları, Z kütüphane ve internet erişimi ile ilimizdeki bir çok eğitim kurumunu adeta kıskandıracak.

HAYIRLI OLSUN NEVŞEHİR

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir de yaptığı açıklamasında; "Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi için onay veren başta Sayın Bakanımıza, Sayın Müsteşarımıza, Sayın Din Öğretimi Genel Müdürümüze, ve bu konuda gerekli destek ve katkıları sağlayan Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize, STK temsilcilerine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

2 sınıf, 60 öğrenci kapasiteli olarak faaliyet göstermeye başlayacak olan proje okuluna TEOG puanına göre ilde dereceye giren öğrenciler arasından öğrenci alacak.

TEOG puanına göre toplam 60 öğrenci alacak ve yeni binası, modern donanımı 3 kişilik pansiyon odaları ile PROJE okulumuza öğrencilerimizi bekliyoruz.