Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Nevşehir’e kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Meteoroloji Konya Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Konya, Aksaray,Nevşehir, Niğde ve Karaman'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın beklendiğini bildirdi.

Yapılan son değerlendirmelere göre bölge genelinde (Konya, Aksaray,Nevşehir, Niğde ve Karaman) beklenen yağışların yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacağı ve yağışla birlikte kısa süreli lokal dolu yağışı görüleceği tahmin edildiği bildirildi.

Beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın meydana getirebileceği ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ekili tarımsal alanlarda zarar, yağış anında kuvvetli rüzgara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerine sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde beklenen yağışların olduğu açıklandı.
Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.
 
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.Nevşehir İçin Bir Haftalık Hava Durumu
Tarih Hava Durumu En Yüksek Hissedilen En Düşük
12 Haziran 2015 Cuma
Nevşehir 12 Haziran 2015 Cuma günü sağanak yağmurlu, sıcaklık 22°C Sağanak Yağmurlu
22°C 19°C 12°C
13 Haziran 2015 Cumartesi
Nevşehir 13 Haziran 2015 Cumartesi günü sağanak yağmurlu, sıcaklık 23°C Sağanak Yağmurlu
23°C 20°C 13°C
14 Haziran 2015 Pazar
Nevşehir 14 Haziran 2015 Pazar günü sağanak yağmurlu, sıcaklık 23°C Sağanak Yağmurlu
23°C 20°C 13°C
15 Haziran 2015 Pazartesi
Nevşehir 15 Haziran 2015 Pazartesi günü sağanak yağmurlu, sıcaklık 25°C Sağanak Yağmurlu
25°C 22°C 12°C