NEVŞEHİR(MHA) Geçtiğimiz yıl temeli atılarak inşasına başlanan, modern mimarisi ve büyüklüğü ile tamamlandığında Türkiye’nin en modern adliye sarayları arasında yer alacak olan Nevşehir’in yeni adliye sarayının inşaatı tamamlandı.

Nevşehir Hükümet Konağının yanında bulunan mevcut adliye sarayının ihtiyaca cevap verememesi üzerine, Gazi Stadı’nın hemen karşısında bulunan ve Nevşehir’e uzun yıllar İl Jandarma Komutanlığı olarak hizmet veren alanda yapımına başlanan yeni adliye sarayında, inşaat çalışmalarının tamamlandığı gözlenirken, çevre düzenleme çalışmalarının da son aşamaya geldiği bildirildi.

13 Milyon TL’yi aşkın maliyeti ile Nevşehir’e yepyeni bir görünüm katacak olan yeni adliye sarayı inşaatı soğuk ve yağışlı havaya rağmen sürdürüldü. Toplam 7 bin 292 metrekarelik bir alanda 5’er katlı iki ayrı binadan oluşacak olan yeni adliye sarayında geniş otopark imkânı bulunacağı da belirtiliyor.

Hizmete Açıldığında Nevşehir’e yakışır bir binaya sahip olacak olan Nevşehir’in yeni Adalet Sarayı’nın önümüzdeki günlerde hizmete açılması hedefleniyor.