Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğünce, Nevşehir Şehitleri ve Gazileri Hatıra Ormanlığı ile ikincisi de Özel İnsanlar Hatıra Ormanlığı kurulacağı belirtildi.


Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, www.fibhaber.com Haber merkezine yaptığı özel açıklamasında şunları ifade etti; İlimiz Göre yolu üzerine 
Nevşehir Şehitleri ve Gazileri Hatıra Ormanlığı ile Özel İnsanlar Hatıra Ormanlığı kurulacağını müjdeledi.

" İki Yeni Hatıra Ormanı'na 3 Bin Fidan Dikilecek."

Proje kapsamında Nevşehir Göre yolu üzerinde ki alan üzerinde kurulacak her iki hatıra ormanına 3 bin adet fidan dikilecek.

Karaçam , badem, iğde, at kestanesi, ahlat, mavi selvi türünden bir çok farklı ağaçlardan oluşan 3 Bin fidanın toprakla buluşacağını müjdeleyen Satırlı, açılışıyla dikimi gerçekleştirilecek iki ayrı "Hatıra ormanı" için tarihin önümüzdeki günlerde kesinleşeceğini belirtti.

Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, ağaç sevgisinin insan sevgisi ile eş anlamlı olduğunu ifade ederek, "Ağaçları dikerken, büyütürken çocuğa bakar gibi güzel bakmak, sevgiyle dikmek lazımdır. Ormanların, yangınlardan, kaçakçılardan korunmaları her vatandaşın görevidir. Çocukları, toplumu bu konuda bilinçlendirmemiz lazım" dedi.