TOKİ Haber Dergisi'nde yer alan habere göre; Kentsel dönüşümde yerel yönetimlerle işbirliği içinde kapsamlı bir konut üretim programı uygulayan TOKİ, yeni konut ve yaşam alanlarında güvenli yapılar, günün ihtiyaçlarına yanıt veren sosyal tesisler, mimari nitelikleriyle şehirlere değer katan projeler hayata geçiriyor.

Bu anlayışı yansıtan projelerden biri olan Nevşehir’deki dönüşüm projesi,  TOKİ  ve Nevşehir Belediyesi işbirliğinde 113 bin 832 metrekarelik bir alanda uygulanıyor. Donatıları ve daire planlamalarıyla farklı ihtiyaçlara yanıt veren 32 bloklu projede, 2+1 ve 3+1 planda 1.456 konut yer alıyor. Projede; okulu, camisi, dükkânları ve sosyal ihtiyaçlara yanıt verecek donatılarıyla, bütünlüklü bir yerleşim alanı oluşturuluyor.

İNSAN ODAKLI PLANLAMA

Farklı blok tiplerinin bir araya getirilerek daire seçeneklerinin çeşitlendirildiği uygulamada, binalar ve cepheleri modern mimari çizgiler taşıyor. Ferah ve kullanışlı bir plana sahip olan daireler, geniş balkon kullanımlarıyla dikkat çekiyor.

Projede, bina araları rekreasyon alanları olarak belirlenirken, bloklar mümkün olduğunca birbirlerinden uzak ve farklı açılarda konumlandırılıyor. Konut alanındaki yürüyüş ve trafik aksı, konut sakinlerinin binalarından çıktıklarında yeşil alan ve sosyal donatılardan yararlanabilecekleri şekilde kurgulanıyor.

TOPOGRAFYA İLE BÜTÜNLEŞEN KENTSEL ALANLAR

Nevşehir Merkez Toplu Konutları ile şehirdeki konut açığını azaltmanın yanı sıra, modern kent dinamiğinin oluşumuna katkı sağlanması hedefleniyor. Geniş yeşil alanlar, interaktif çocuk oyun alanları ile modern kentsel elemanların yer aldığı proje, topografya ile bütünleşen kentsel alanlardan oluşuyor. Projede, ilkokul, ticari birimler, cami, açık spor alanları ve otopark alanları da yer alıyor.

Konut sakinlerinin, sağlıklı bir sosyal yaşam sürebilmesi adına projeleri bütüncül bir planlama ve yönetim mantığıyla ele alan TOKİ, gerekli altyapı ve sosyal elemanlarda en yüksek standartların oluşturulmasına özel önem veriyor. Bu kapsamda, Nevşehir Merkez Toplu Konutları, kentsel dönüşüm ekseninde sosyal açıdan bütünleşmiş bir yerleşim olarak hayata geçiriliyor.

Kaynak:https://emlakkulisi.com/tokiden-nevsehire-1456-konutluk-yeni-yasam-alani/560479