Modern ve Çağdaş kent modellerinin yapılandırılmasında ülke çapında adeta marka bir isim haline gelen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ), Nevşehir Belediyesi işbirliği ile 2010 yılında Kale ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde kazandırdığı 2600 konuttan sonra şimdi de 419 konutun yapımı için çalışmalara başlandı. Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek 419 konutun yapımına ilişkin ihale,  17 Aralık 2012 günü yapılacak.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, son yıllarda hızla gelişen ve büyüyen Nevşehir’in,  yaşanılan yüzyılın şehirleşme modeline uygun bir yapı içerisinde marka kent özelliklerini yansıttığını belirtti.

Belediye Başkanı Ünver, 2010 yılı içerisinde TOKİ ile işbirliği halinde Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde 2600 konut,32 derslikli ilkokul ve ortaokul, kreş, sağlık ocağı, 2 cami ve karakol binasından oluşan yeni bir yaşam alanlarının hizmete kazandırılmasından sonra, modern yapılaşmanın daha da hareketlendirilerek, halkın konut ihtiyacının karşılanmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider’in de yoğun gayretleri ve TOKİ ilgililerinin de destekleri ile Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde talep toplama yöntemi ile 419 konutun daha yapımının önümüzdeki günlerde başlatılacağını vurgulayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver “ Nevşehir’de modern kent dokusunun oluşmasında bizlere önemli katkılar sağlayan TOKİ yöneticileri ile sayın Milletvekillerimiz vasıtasıyla yaptığımız görüşmeler doğrultusunda 419 konutun daha Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde 32 derslikli 30 Ağustos İlkokulu ve İstiklal Ortaokulunun yakınlarında yapımı kararlaştırıldı. Arsası belediyemiz tarafından sağlanan 419 konutun ihalesi 17 Aralık 2012Pazartesi günü saat 14.00’de Ankara’da yapılacak. Bu vesile ile bizlere yardımlarını esirgemeyen sayın Milletvekillerimize, Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlar Kurulunun değerli üyelerine ve TOKİ ilgililerine teşekkür ediyorum.”dedi.