NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in en önemli dini inanç merkezi konumundaki Hacıbektaş ilçesinde bir vakıf Üniversitesi kurulması yönünde ciddi adımlar atıldı. Birkaç yıldır süren çalışmalar 2014 yılında da sürdü. Ancak Nevşehir Üniversitesinin isminin Hacıbektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesinin ardından Vakıf Üniversitesi planlamalarının askıya alındığı bildiriliyor.

Hacıbektaş’ın Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun da içerisinde yer aldığı söz konusu grubun Nevşehir il merkezi dışında ilçelerde ilk kez Hacıbektaş ilçesinde bir fakülte kurdurulması başarısının ardından gözünü Üniversite kurulmasına yönlendirdiği gözlenmişti.

Alınan bilgilere göre, Nevşehir’de ilk kez bir ilçede fakülte kurulması konusunda gösterilen yoğun girişimin ardından Vakıf Üniversitesinin kurulması için 2014 yılında da ciddi adımlar atıldı. Vakıf üniversitesine özellikle yurt dışından öğrencilerin kabul edilmesi ve böylece Üniversitesinin dünya çapında tanınan bir eğitim kurumu hem de ekonomik alt yapısının güçlü olmasının hedeflendiği bildirilmişti.