Nevşehir mübarek ramazan bayramı sonrasında önemli gelişmeler yaşayacak.

Nevşehir de Ramazan bayramı sonrasına bırakılan ve çok ses getirecek önemli gelişmeler yaşanacak.

Siyasetten, eğitim alanına çok sayıdaki gelişme ilimizin bu alanlardaki yol haritasını da belirleyecek.

Has Parti Ak Parti Birleşmesi : Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın teklifi ile Has Parti 1 aydır siyasetten uzak bir görüntü çiziyor. Zira birleşme konusunda ağızları adeta bıçak açmıyor. İl Başkanı Habil Uluer’in de ifade ettiği üzere Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un tembihleri üzerine bu konuda ne il başkanı ne de parti yöneticileri bayram sonunu işaret ediyor, ser verip sır vermiyor. Kamuoyunda oluşan birleşme olacak söylemlerinin aksine Has Partililer konuya son derece temkinli bir yaklaşım içerisinde. Hatta İl başkanı Uluer’in ilginç bir benzetmesi bile var bu konuda. İnsanın yatak odası sırdır, Partimiz içinde bu konu şu an böyle diyor Uluer.

BBP’de İl Başkanı Ataması : Büyük Birlik Partisinde mevcut ve daha önceki il başkanlarının hatta bir çok merkez ilçe başkanının istifasının ardından BBP İl Başkanlığına kimin atanacağı sorusu da bugünlerde cevap bulacak. Büyük Birlik Partisinden istifa eden Sefer Tavukçu ve beraberindeki il yönetiminin ardından ortada kamuoyunun tanıdığı bir isimde kalmayınca parti genel merkezinin kimi bu göreve getireceği merak konusu.

Nevşehir Üniversitesi Seçilmiş Rektörüne Kavuşacak : 2007 Yılında kurulan ve 2008 Yılında kurucu rektör olarak göreve getirilen Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın ardından Nevşehir Üniversitesi ilk kez seçilmiş rektör ünvanı ile rektörüne kavuşacak. Kılıç’ın aday belirleme seçiminde rakiplerine fark atması karşısında YÖK ve Cumhurbaşkanından nasıl bir kabul göreceğini bayram sonrası kamuoyu görecek. Hemen bayram sonunda olmasa da Eylül ayının ilk haftasında veya takip eden hafta içerisinde bu konunun da netliğe kavuşması bekleniyor.

Parmaksız Açıklama : Basın açıklaması yaparak önemli konu ve sorulara cevap vermesi bekleniyor.

Gök Ne Yapacak ? : Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası başkanı Parmaksız’ın ve şuana kadar bu konularda hep birlikte hareket ettiği gözlenen Borsa başkanı Tuncer gök’ün de bir süpriz yaparak yeniden adaylığını açıklayabilecekleri belirtiliyor. Bu durumda Oda ve borsa da en büyük olasılık ikişer listenin şubat ya da mart ayındaki seçimlere çıkması ogündemde.Fakat Gök ve Parmaksız ın öyle iddia edildiği gibi tekrar aday olabilmeleri için önelerini açacak değişiklik kararının alınmasıda hiçte öyle kolya gözükmüyor.Bu yüzden Parmaksız B planı hazırlığını çoktan beklediği ve gök ünde zaten bu kararı desteklemesi bekleniyor. 

Başbakan Erdoğan’ın Nevşehir Programı Belirlenecek : Geçtiğimiz günlerde Nevşehir’deki çeşitli temel atma ve açılış programları için ilimize davet edileceği bildirilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Nevşehir Programının da bayram sonrasında açıklığa kavuşması bekleniyor. Başbakan Erdoğan’ın ilimizde yeni adliye binası, entegre hastaneler, 112 acil servis istasyonları, devlet hastanesi ek binası, yeni öğretmenevi gibi projelerin temel atma törenlerine katılması bekleniyor.

Genel Sekreter Belli Olacak, Başhekim Ne Olacak ? : Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine ilimizde kimin getirileceği konusunun da bayram sonrasında netleşmesi bekleniyor. Bu arada genel sekreterin isteği doğrultusunda değişebileceği belirtilen devlet hastanesi başhekimlik görevinde de muhtemel bir değişimin yaşanabileceği konusu da yine bayram sonunda açıklık kazanacak.

 

Haber:Ali Çamur