NEVŞEHİR(MHA) İHH İnsani Yardım Vakfı ve İslam İşbirliği Teşkilatı İnsani İşler Birimi tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan 5. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı, 14-15 Aralık'ta yapılacak.

Toplantıda ilimizi İHH Temsilcisi Baki Öncel ve Nevşehir İHH Basın ve  Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Behçet Alkan temsil edecek.

"İslam Dünyasında Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü" temasıyla hazırlanan Dünya çapında yürütülen insani yardımlar çerçevesinde büyük öneme sahip  “5. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı” 14-15 Aralık'ta İstanbul'da yapılacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Temsilcisi Baki Öncel konula ilgili yaptığı basın açıklamasında, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İnsani İşler Departmanı ile İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ortaklaşa düzenleyeceği konferans, Holiday Inn İstanbul Airport Hotel'de gerçekleştirilecek. 

Konferansta, İslam dünyasının değişik ülkelerinden sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, ortak gelecek inşası için çalışmalarda bulunacak. İİT'ye üye ülkelerden 200'e yakın sivil toplum örgütü temsilcisinin katılması beklenen konferansta, İslam dünyasındaki sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini arttırmak amacıyla ortak projeler geliştirilmesi, tarihi ve kültürel bağların güçlendirilmesi ve geleceğe yönelik sivil düzeyde ilişkilerin arttırılması hedefleniyor.

Öncel,  tarihi ve kültürel zemin bağlamında sivil toplum kuruluşlarının ele alınacağı konferansta, İslam coğrafyasında yaşanan siyasi, ekonomik ve kültürel sorunlara dair yakın ve uzun vadede gerçekleştirilmesi gereken projelerle ilgili sivil toplum kuruluşlarının rollerine ilişkin öngörülerde bulunulacağını belirtti.

Bilimsel sunumlar, tartışma oturumları ve atölye çalışmalarının yapılacağı konferansla, İslam dünyasındaki sivil toplum örgütlerini İstanbul'da bir araya getirerek, Türkiye'nin bu ülke ve kurumlarca tanınırlığını arttırmak, özellikle doğal afet ve kriz anlarında sivil toplum örgütleri arasındaki koordinasyonu kolaylaştırmak, Türkiye'den sivil toplum örgütlerinin uluslararası kapasitesini geliştirmek amaçlanıyor.