Diyarbakır/Bağlar İlçesinde bulunan Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binasına bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla yapılan saldırı sonucu şehit olan Polis Memuru Semih Turgut'un naaşı dün akşam ilimiz Nevşehir'e getirilmesinin ardından bugün öğle namazına müteakiben baba ocağı Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyünde gözyaşları ve dualarla ebediyete uğurlandı .

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyünde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver,  İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, Gülşehir Kaymamamı Murat Ertekin, Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, şehit polis Semih Turgut’un 9 yaşındaki oğlu Yılmaz Turgut ve 5 yaşındaki kızı Pelin Turgut , şehidin babası Kemal Turgut ve annesi Elmas Turgut , belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Şehit Semih Turgut, Gümüşkent köyü Gümüş Camiinde İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Gümüşkent köyü Mezarlığına defnedildi.


Anadolu'nun kadim kenti Nevşehir'de, bugün yine heryer Şehit Kokuyor...​ ! 

Tarifi zor bir duygu yaşadığımız, hepimiz tek yürek olduk hepimiz ağladık . Sadece evlere değil bizim memleketimize düştü ateş yaktı yüreklerimizi .
Hep birlikte karşıladık hep birlikte dualarımızla toprağa verdik şehidimizi ...

Rabbim geride gözü yaşlı kalan tüm ailelere sabır ve dayanma gücü versin . Rabbim tüm şehitlerimizi Cennetinin en güzel yerinde misafir etsin inşallah .

Nevşehir Cennet Kokuyor ! Nevşehir Şehitleriyle gurur duyuyor ! Başımız Sağolsun !



 “Nevşehir'im yine cennet kokuyor”
Öte yandan Nevşehirliler sosyal medya hesaplarından şehidimiz için çok sayıda paylaşımda bulundu. Şehit Polis Semih Turgut için yapılan paylaşımlarda, “Çok yürekli insanlar tanıdım ama yüreği senin gibi tertemiz biri var mıdır bilmem. Her gün şehit haberleri ama bu kadar acısı hiç olmamıştı. Koca yürekli kardeşim mekanın cennet olsun.”, “Nevşehir’im yine cennet kokuyor”, “Nevşehir Gülşehir Gümüşkent'in evladı, köyümüzün yiğit delikanlısı Semih Turgut 38 yaşında. Diyarbakır Bağlar’da teröristlerin hain bombalı saldırısında şehadet şerbetini içerek Hakk'ın rahmetine ulaşmıştır. Mekanı cennet olsun. Ailesinin, şanlı ordumuzun ve Yüce Milletimizin başı sağ olsun. Vatan sağ olsun. Şehitler ölmez” gibi ifadelere yer verildi.

Şehit düşmüş asker o yüzden mi cennet kokuyor her yer...
Şehidim üzülme!
Yere düşmedi hilalin,yıldızın
Al kanına boyandı,bugün
Bak selam duruyor sana
Şehidim üzülme!
Ağlamiyor annen,sevincin yaşları bu
Düğünün var, hicranin yaşları bu
Şehidim üzülme!şeb-i vuslattir bugün
Şehidim üzülme!
Cennet yamaclarinda dolaşma günüdür bugün
Tekrar dirilip,şehadet şerbetini içme günüdür bugün
Şehidim üzülme
Yar ile bir olma günüdür bugün...

Ruhun şad, gönlün ferah olsun! Şehitler ölmez Vatan bölünmez!...



































Şehit eşe son veda

Şehit eşe son veda
Şehit eşe son veda
Şehit eşe son veda
Şehit eşe son veda