Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Acıgöl İlçesi Merkez Çarşı Camii’nde 17.05.2016 tarihinde İlimiz Kur'an Kursları arasında İlçe birincilerinin yarıştığı “Temel Dini Bilgiler Yarışması” düzenlenerek, İl birincisi seçildi.

Programa, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, İlçe Belediye Başkanı Ercan Ertaş, Ürgüp Müftüsü A. Muhammed Çınar, Acıgöl Müftüsü Muharrem Evirgen, Kur’an Kursları öğreticileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

İlimiz Kur’an Kursları arası Dini Bilgiler Yarışması İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün Başkanlığında İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, İl Vaizesi Gülşen Yeni, Kozaklı Vaizesi Tuba Tahiroğlu ve K.Kursu Öğreticisi Ayşegül Ak komisyona üye olarak katılırken,  yarışmaya Nevşehir Merkez Üftade K. Kursu, Acıgöl Merkez K. Kursu, Derinkuyu Merkez Fatih K. Kursu, Gülşehir Merkez Zübeyde Sultan K.Kursu,  Ürgüp Merkez Hadiye Hatun Kursu ve Avanos Bahçelievler kurslarından ilçelerinin birincileri olan öğrenciler katıldı.

            Yirmi beş soru üzerinden test usulü yapılan dini bilgiler yarışmasında;

            - Acıgöl Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşe Evirgen’in öğrencisi Kevser Alkan Nevşehir geneli İl birincisi,
            - Nevşehir Merkez Üftade Kur’an Kursu Öğreticisi Esma Çelik’in öğrencisi Gülhan Oğurlu Nevşehir geneli İl ikincisi,
- Avanos Merkez Bahçelievler Kur'an Kursu Öğreticisi Nurten Aydoğan’ın öğrencisi Ümmügülsüm Çiftçi de Nevşehir geneli İl üçüncüsü oldu.

Yapılan yarışma sonrası bir konuşma yapan Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, “Dini bilginin en güzel ve doğru bir şekilde öğrenildiği, milletimizin müstesna mekânları Kur’an kurslarımızdır. Ne mutlu ki annelerimiz, eşlerimiz ve yavrularımız buralarda Allah’ın Kelamını dinimizin özellik ve güzelliklerini öğrenebilmek için çaba ve gayret sarf ediyorlar.” dedi.
Yarışmaya katılan öğrencilerle birlikte kurslarda öğrenim gören öğrencileri tebrik eden Yakup Öztürk, bu kurslarda emek veren Kur’an Kursu öğreticilerimizi de kutlayarak, Rabbimizden niyaz ve dileğimiz öğrendiklerimizi hayatımıza yansıtabilmektir’ diye konuştu.

Acıgöl İlçe Müftüsü Muharrem Evirgen ise program sonunda İl Müftüsü Yakup Öztürk’e; Din görevlileri ile yapılan aylık mutat toplantıya katılarak, Yaz Kur’an Kursu ve Ramazan Ayı öncesi İmam- Hatip ve Müezzin-Kayyımlarımıza moral vermesinden ve 2016 yılı Kur’an kursları arası İl geneli Dini Bilgiler Yarışmasının İlçemizde yapılmasından dolayı duyduğu minnettarlığı belirterek,  diğer ilçelerinden gelen Kur’an Kursu Öğretici, öğrenci ve velilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti ve dereceye giren öğrenci ve öğreticilerini de tebrik etti.
Program sonunda Nevşehir İl Müftülüğü tarafından yarışmada birinci olan öğrenciye üç (3) çeyrek altın,  ikinci olan öğrenciye iki (2 ) çeyrek altın ve üçüncü olan öğrenciye saat hediye edilirken, Acıgöl İlçe Müftülüğünce yarışamaya katılan bütün öğrencilere de Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından birer kitap seti hediye edildi.