Nevşehir’in 2000 Evler Mahallesi’nin Karayazı mevkiinde, Nevşehir il merkezi başta olmak üzere 21 belediye ve İl Özel İdaresince köylerden  günlük olarak toplanan yaklaşık 200 ton evsel atığın depolandığı alanda, 1.6. Megawatt(MW) kurulu güce sahip olan Katı Atık Depolama ve Yenilenebilir Enerji Üretim tesisinde saatte 1 MW elektrik enerjisi üretiliyor.

Çöp depolama alanında biriken çöplerin bozuşması ile oluşan Metan Gazının çöp içindeki borulama ve kolektör sistemiyle çekilmesi ve sonrasında elektrik üretim motorunda yakılmasıyla elde edilen elektrik üretimiyle, günde 6 bin konutun elektrik ihtiyacı karşılanabiliyor
Ayda  yaklaşık  300 bin TL elektrik üretiminin yapıldığı tesis ile çevre kirliliğinin önlenmesi yönünde de önemli başarı da sağlanıyor.
Katı Atık Depolama ve Yenilenebilir Enerji Üretim tesisi ile, Metan Gazının atmosfere salınımı önlendiği gibi , çöp alanlarında oluşabilecek patlama ve yangınların da önüne geçiliyor.

Avrupa standartlarında bir tesis konumundaki  Nevşehir İl Özel İdareleri  ve Belediyeler Birliği  Katı Atık Depolama ve Yenilenebilir Enerji Üretim tesisi, bilgisayar sistemi ile kontrol ediliyor.

Yerli enerji kaynaklarının etkin şekilde kullanılabildiği Katı Atık Depolama ve Yenilenebilir Enerji Üretim tesisinde Türkiye’nin örnek oluşturabilecek tesislerinden biri olarak değerlendiriliyor.