Nevşehir İlimiz Derinkuyu İlçesi Kuyulutatlar  Köyünde 10 Eylül 2014 tarihlerinde  meydana gelen aşırı yağışlarla ilgili olarak;

 Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vekili Gürol ÇETİN yaptığı açıklamada;

 " Sözlerime afetlerden zarar gören üreticilere geçmiş olsun diyerek başlıyor bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. 10 Eylül 2014 tarihinde meydana gelen bu afetle ilgili olarak İl ve İlçe Hasar Tespit Komisyonları ilk tespitlerini tamamlamışlardır.

İlimiz  Derinkuyu ilçesi Kuyulutatlar Köyünde meydana gelen aşırı yağışlar ve selden ilk tespitlerimize göre, 350 da patates, 100 da kurufasulye ekili tarım alanlarına %30-35 zarar vermiştir. Yapılan bu ilk tespitlerle ilgili olarak  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza bilgi verilmiştir.

Bilindiği üzere  2005 tarihinde çıkarılan tarım sigortaları kanunu ile dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını riskleri teminat altına alınmıştır. Üreticilerin yatıracağı sigorta priminin yarısı ise devletçe ödenmektedir. 

 Üreticilerimiz bu afetlerden gördüğü zarar nedeniyle üretimlerini sonlandırmamak ve mağdur olmamak için mutlak Tarım Sigortasını yaptırmalıdır. Ancak meydana gelen sel ve dolu afetleri nedeniyle  % 30 ve üzeri zarar gören ve müracaatta bulunan üreticilerin 2014/6355  sayılı genelge kapsamında Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankalarına olan düşük faizli kredi borçları için erteleme çalışması yapılacaktır" diyerek zarar gören alanlarda tespit çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.