NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de son yıllarda Sivil Toplum Kuruluşları olgusu daha genişliyor ve varlığını hissettiriyor. Ancak ilimiz genelinde 500’e yakın dernek ve vakıf bulunmasına karşın bunların bir çoğu ne yazık ki kağıt üzerinde kalmayı da sürdürüyor.

İl Dernekler Müdürlüğü verilerine göre Nevşehir genelinde 500’ü aşan dernek ve vakıf arasında aktif olarak ilin sorunlarına kafa yoran, çözüm üreten, görüş belirten Sivil Toplum Kuruluşu sayısı toplam sayının % 10’u bile değil. Hal böyle olunca ister istemez bu konuda aktif çalışmalarda bulunanlarda öne çıkıyor.

Son birkaç yıldır ilimizdeki faaliyetleri ve açıklamalarıyla öne çıkan en genç Sivil Toplum Kuruluşlarının başında ise Genç Birlik Nevşehir Şubesini göstermek mümkün. Gerek Genç Birlik çatısı altındaki çalışmaları, gerekse Hava İş Sendikasının Nevşehir Temsilciliği bünyesindeki çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken Oğuzhan Alkan, Milli irade platformu çatısı altındaki çalışmalarıyla da son dönemlerde adından sıkça bahsettiren ilimizin en genç STK temsilcilerinin önderi durumuna ulaştı.

Çalışmalarıyla takdir toplayan, uyumlu kişiliği ile de büyük bir kesimin ilgisini çekmeyi başaran Oğuzhan Alkan’ın önümüzdeki yıllarda ilimiz adına daha etkin bir rol üstlenebileceğini söylemek daha şimdiden mümkün.