İçerisinde yaşadığım için her gün Rabb'ime binlerce kez şükrettiğim bir büyük lütuf: NEVŞEHİR....Her nefeste, ecdadın hatırasını solumak; her adımda tabiatın bir başka şahanesine denk gelmek ve her bakışta tam anlamıyla temiz yürekli insanlarını barındıran hemen herkesin içerisinde birbirini tanıdığı Anadolunun göbeğinde Şirin,Tüm değerleriyle Kültür ve Turzimin Başkentini görmek ne büyük nimettir.
 
 
İşte bu Şehr-i Muşkara ki; asırlık bir çınar gibi, kökleri tarihe uzanır, dalları ise gökyüzüne ve geleceğe...
 
 
Bu sayımızda sizlerle Nevşehir'in kısaca önündeki karşılaşması muhtemel sorunları ve çözüm yollarını paylaşmak istiyorum.
 
Modernleşme ve modern dünya nimetleri hayatlarımızı bir yandan kolaylaştırırken bir yandan da farklı sorunları beraberinde getirdi. Nevşehir'de Bu sorunlardan belki de en önemlisi "trafik" oldu.
 
1-Gün geçtikçe kalabalıklaşan nüfusu ve artan hareketliliği ile Nevşehir trafiği ve otopark sorunu, çözülmesi gereken bir sıkıntı halini aldı. 

2- Kent Meydanı 

3- Nüfusu 100 bine dayanmış bir kentin Artık toplu taşıma kültürüne iyice entegre olması ve Üniversiteden ( 2000 Evler Mahallesi ) - Emek Mahallesi - Osmanlı Caddesi - Sanayi - M.Akif Ersoy Mah. OSB) Yeni Toki ye kadar olan güzergahta raylı sistemlerin kurulması şart

4- Acemi Birliği Kentte küçük esnafı soluklandıracaktır.

5- Nevşehir Kalesi-Çeşmeleri-Tarihi Binaları-D.İbrahim Paşa Külliyesi-Hasan emmi türbesi-Kurşunlu Cami-Kara Camii biran önce restore edilmeli

6-Nevşehir Kale ve çevresi düzenlenmeli Yeraltı kenti turizme kazandırmalı ( Nevşehir şehir mekrezi Kapadokya ile bütünleşmeli)

7-Üniversite konusundaki ciddi çalışmalar sivil ve yerel ağlarıyla desteklenmeli

8-Nevşehir de profosyonel bir futbol takımı kazandırılmalı

9-Nevşehir ve Kapadokya tanıtımı tek bir elden yapılmalı

10-Nevşehir şehir merkezine Tır ve ağır vasıta araçların girmeyeceği şehir yoğunluğunu alacak bir çevre yolu otoban yapılmalı

11- Kapadokya özel yasası çıkartılmalı ve envanteri yapılmalı

12- Nevşehir gençliğini uçuruma sürükleyecek Madde bağımlılığı gibi hususlar için sağlam ve önemli adımlar atılmalı.Çocuklarımızın Aile-Okul ve Sosyal Çavresi kontrol altına alınmalı onları sağlıklı bir fert oluşturulması adına herkes elini taşın altına koymalı

Kısaca değindiğimiz bu maddeleri dahada çoğaltabiliriz. Nevşehir'in yakın geleceğine ilişkin bu tespitler ışığı altında Nevşehir geleceğini şekillendirecektir.

Peki bu saydığımız listede dahil en önemli unsur olarak Şehri Yönetecek İsimlerin Varlığı konusunda kamuoyundaki karamsarlık içinde bir çift sözümüz olacak... Kesinlikle karamsar olmayın ! Şüpheniz olmasın ki Nevşehir geleceği emin ellerde...Elbetteki Hizmetin gayeside tüm unsurlarıda İnsanla olacağı gerçeğinden yola çıkarak Bu topraklar da analarımız bu şuurla vatanına milletine hizmet edebilecek evlatlar yetiştirmişler... Öyleki kendilerini kendi dönemlerinde ki yoklular içinde görmediklerini evlatlarına gösterip,en önemli madde EĞİTİM konusunda tüm fedekarlıkları yapmışlar, okumamışlar ama evlatlarını okutmuşlar... 

İşte Nevşehir yakın geleceği emin ellerde derken bunun sağlamasını yapacak isimlerden bir çırpıda sizlere sadece bir kaç isim zikretmek istiyorum: ( Meslek ayrımı yapmaksızın...)
Mustafa Ertaş, Mustafa Rauf  Yanar, Burak Kalfaoğlu , Serkan Bedirhanoğlu, Mehmet Göncü, Emrah Güner, Sedat Cantekin, Ramazan Vedat Korkmaz, Edip Avşar , Alperen Feralan ,Mehmet Aktürk, Fatih Zağlanmış, Mehmet Ergün ,Tolga İkizoğlu ,Ali Babaoğlu ,Ali Rıza Durmaz , Fatih Sağlamkardeş , Eyüp Aksoy ....
Kültür sanat, çevre ve şehircilik, sosyal hizmetler, ekonomi ve daha pek çok alanda yüzümüzü ağartabilecek kapasitede olan bu değerli kardeşlerimize bakıp diyorum ki Sevgili Nevşehirliler: "Bu şehir emin ellerde."
 
Kökleriyle tarihine sıkı sıkıya bağlı, dallarıyla geleceğe uzanan bu şehir... Nevşehir... Yüz akı Evlatlarıyla....Emin ellerde.
Ne mutlu bize...

Rabbim yar ve yardımcıları olsun...Herkese hayırlı evlatlar nasip etsin...


Haber: Fikret ÇAPACI