2013-2015 Öğretim yılında Menduha Koparan Erkek Yatılı Kur’an kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 8 Hafız öğrenci, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü’nde Hafızlık Sınavına girecek...

Sınav öncesi Menduha Koparan Yatılı Erkek Kur’an Kursu Yöneticisi ve Öğretmeni Hafız Lütfi İlhan, sınava girecek Hafız öğrencilerle birlikte İl Müftüsü Yakup Öztürk’ü makamında ziyaret etti.

“Hafız Olma Bir Seçkinliktir” diyen Müftü Öztürk; “Kur’an-ı sadırlarda korumanın, cemetmenin adı hafızlıktır. Hafızlık çok önemli bir eğitim faaliyetidir. Hafızlık, Kur’an-ı anlamaya ve yaşamaya götüren bir yoldur. Hafız olma Hadimül-Kur’an olmaktır. Kalbin en güzide köşesinde Kur’an’a yer ayırmaktır. Kalpler, bu şerefli hazineye bir muhafaza olur” dedi.

Öztürk; “Hafızlık iklimine girince… Sekinet… Rahmet… Melek kuşatması… ve Allah Teala’nın nezdinde anılmak vardır. Yorgunlukların sonunda çevresine şefaat edecek mertebeye ulaşmak, özellikle de anne ve babasını cennette taçlandırmak vardır” diye konuştu.

Müftü Öztürk, hafızların yetişmesinde emeği geçen Hafız Lütfi İlhan’a teşekkür etti ve sınava girecek hafız öğrencilere de başarılar diledi.