2012 yılı Hac döneminde Nevşehir'den Hac farizasını  yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan 375 hacı adayı 8-10-11 Ekim tarihlerinde Tuz Köy Hava limanından yola çıkacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Nevşehir İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK, bu yıl Nevşehir'den 375 hacı adayının kutsal beldelere gideceğini bunlardan 232'sinin diyanet ile 143'ünün ise özel şirketlerle gideceğini ilk kafilenin de 8 Ekim Pazartesi günü Kapadokya Tuzköy Havalimanı'ndan hareket edeceğini belirtti.

 

 

Nevşehir'den gidecek olan hacı kafilesine bu yıl Kozaklı İlçe Müftüsü Rahmi Yiğit'in kafile başkanlığı yapacağını belirten Öztürk, il müftülüğü olarak 40 hacı adayına 1 din görevlisini görevlendirdiklerini kaydetti. Kutsal beldelere gidecek hacı adaylarına günlerini ibadetle geçirmeleri yönünde tavsiyelerde bulunan Öztürk açıklamasına şöyle devam etti:

 

  "Rabbim Hac ibadetinin hemde aynı mevsimde idrak edecek olduğumuz kurban ibadetinin ve Kurban Bayramı'nın şimdiden halkımıza hayırlı Uğurlu olmasını rabbimden diliyorum ve kazasız belasız yolculuklar diliyorum.” dedi.