NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de son yıllarda yapılan ulaşımı rahatlatıcı çalışmalar yıllar önce yapılmış olan ana cadde’nin adeta sırıtmasına da neden oluyor.

 İl Merkezinden geçen ve yıllar önce ilin gelişimi hiç hesaplanmadan yapıldığı görülen ana cadde’nin gün gelip il merkezine ulaşan en önemli yol güzergahı olmaktan ne zaman çıkacağı da merak konusu.
 Son yıllarda karayolu ulaşımında çok önemli mesafeler kat eden Nevşehir’de yapılan çevre yolu, köprülü kavşakları ve önümüzdeki günlerde karayolu trafiğine açılması beklenen Güney Çevre yolu gibi çalışmaların ilimizin gelişimi adına büyük adımlar olduğu gözleniyor.
 Yıllar önce Nevşehir’in büyük bir köy görünümünde bulunmasından feyiz alan yetkililerin hiçbir ileri görüşü hesap etmeden yaptırdıkları ana yolun içler acısı durumundan dert yanan Vatandaşlar ve özellikle araç sahipleri, “Nevşehir’in gün gelip 90 bin nüfusa ulaşacağını, hızla büyüyüp modern bir kent görünümüne kavuşacağını hesap edemeyen zihniyetlerin yaptığı ana yol şimdi bu kente dar geliyor. Son yıllarda ilimiz merkezinde gerçekleştirilen yeni yol çalışmaları da gösteriyor ki, Nevşehir bundan sonraki yıllarda da gelişmeyi, nüfus olarak ta büyümeyi sürdürecek. İnşallah şimdilerce zor görünen bu ana yol problemi önümüzdeki yıllarda yerel yöneticilerimizin ve iktidarın katkısıyla aşılacak. Ama ilin kaderinde söz sahibi olacak insanların artık gelişen çağa ayak uydurarak il merkezindeki yol çalışmalarında ilimizin 50 yıllık gelişimini hesap edebilmelerini umuyoruz” diye konuştular.