"Nevşehir'in kuşları kitabı çıktı...." Nevşehir'de 93 farklı türde kuş olduğunu biliyormuydunuz? İşte İSmail Demirel'in kitabında Nevşehir'deki 93 tür kuşun resimleri isimleri ve özelliklerini bulabilirisiniz...
1965 Yılında Susurluk’ta doğan İsmail Demirel, ilk , orta ve lise öğrenimini Bandırma da tamamlamıştır. Üniversite öğrenimi Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nde tamamlayan Demirel, 22 yıldan beri Nevşehir Endüstri Meslek Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı’nda öğretmenlik yapmaktadır.
   2008 yılından beri öğretmen, memur  ve sanayici arkadaşları ile birlikte Nevşehir- Kayseri ve Aksaray vadilerini gezen Demirel, şimdiye kadar toplam 214 vadi gezmiş ve  2 kez Hasandağı ve 1 kez de Erciyes  Dağı olmak üzere toplam 9 tane dağa tırmanmıştır.

  Ayrıca boş zamanlarını bisiklete binerek, çiçek dikerek, peyzaj işleriyle  ilgilenerek, mesleki konularda, Nevşehir ve Kapadokya hakkında araştırma yaparak ve kitap yazarak değerlendiren Demirel; 49 yıllık hayatında toplam 22 kitap yazmış 13 adet toplam 32 Gb lık dvd yayımlamıştır.
Kitaplarını sadece hobi olarak yazan Demirel, herbir kitabını sadece 1 nüsha olarak yayımlamıştır.
   

  Yazdığı kitapların isimleri şöyledir:

English-Turkish Furniture Technical Terms Dictionary ( 28 yılda yazdı.)
Türkçe- İngilizce Mobilya Teknik Terimler Sözlüğü ( 28 yılda yazdı.)
Practical Dictionary English-Turkish ( 28 yılda yazdı.)
Pratik İngilizce Sözlük Türkçe-İnglizce ( 28 yılda yazdı.)
Nevşehir Kuşları
Nevşehir Yabani Hayvanları
Nevşehir  Kelebekleri ve Güveleri
Nevşehir Şifalı Suları
Nevşehir Ağaçları ve Çalıları
Makine Bilgisi 3. Sınıf
Makine Bilgisi 2. Sınıf
Makine Bilgisi 1. Sınıf
Gereç Bilgisi 3. Sınıf
Gereç Bilgisi 2. Sınıf
Gereç Bilgisi 1. Sınıf
Bilgisayarlı İşyeri Mekan Tasarımı 12. Sınıf (Autocad Dersi)
Bilgisayar Destekli Çizim  12. Sınıf (Autocad Dersi)
Bilgisayar Destekli Çizim  10. Sınıf (Autocad Dersi)
Mobilya İç Mekan Resmi 12 Sınıf
Mobilya Resmi 11 Sınıf
Teknik Resim 10 Sınıf
Mobilya Yapım Teknikleri 10 Sınıf
  
  

 Nevşehir Kuşları kitabı hakkında kısa bilgi:

 Bu kitabın içeriğinde toplam 93 adet Nevşehir kuşu hakkında detaylı bilgi verilmektedir.Kitabın yazılmasında 10 farklı kaynaktan  faydalanan Demirel, bu kitabını 4 yılda yazmıştır. Nevşehir kuşlar kitabı renkli 3 cilt ve toplam 342 sayfadır.

Nevşehir ve Kapadokya nın en çok takip edilerek okunan Haber Merkezi www.fibhaber.com olarak Bu değerli kitabı derleyip araştırma sonuçlarını kitaplaştırarak Nevşehir kütüphanesine kazandıran Sayın İsmail Demirel'e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz... Nevşehir Kütüphanesine yeni Eğitimine kaynak bir kitap olarak başarılarının ve kitaplarının devamını diliyoruz...