Nüfusa Oranla Avukat Sayımız Fazla

NEVŞEHİR(MHA) 300 bine yakın nüfusu ile Nevşehir’de avukat sayısının fazla olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Nevşehir Baro Başkanı Av. Fahri Korucu, gerek nüfusumuza oranla, gerekse çevre illere bakıldığında Avukat sayısının ilimizde fazla olduğunu dile getirdi.

Günümüz şartlarında avukatların ağırlıklı olarak icra takibi boşanma davalarına baktığını, bu durum karşısında Nevşehir’deki avukat sayısının ise davalara da oranla da fazla olduğunu dile getiren Nevşehir Baro Başkanı Avukat Fahri Korucu, Zorunlu Müdafilik nedeniyle de avukat tutma zorunluluğunun ortadan kalkmasının da avukatların alabilecekleri dava sayısını düşürdüğünü ifade etti.

Niğde ve Kırşehir gibi illerde avukat sayısının 100 dolayında bulunmasına karşın ilimizde bu sayının daha fazla olduğunu dile getiren Baro Başkanı Korucu, “Günümüz şartlarında avukatlarımız genel itibariyle icra ve boşanma davalarına giriyorlar. Zorunlu müdafilik nedeniyle avukat tutma zorunluluğunun ortadan kalkması da avukatlarımızın daha fazla dava alabilmesinin önüne geçmiş durumda. Niğde ve Kırşehir gibi illere baktığımızda avukat sayısının 100 dolayında olduğunu görüyoruz. Ama ilimizde bu sayı bu sayının biraz daha üzerinde. 12 dolayında da stajyer avukatımızın da önümüzdeki günlerde mesleğe başlayacaklarını düşünürsek hem nüfusa, hem de çevre illerimize baktığımızda avukat sayımızın fazla olduğunu görmemiz mümkün olacaktır” dedi.