NEVŞEHİR(MHA) Osmanlı ve Selçuklu tarihine yolculuğa çıkaran dizi filmlerin vazgeçilmez okçusu Nevşehirli Murat Çıtak, performansı ve yeteneğiyle izleyicilere parmak ısırtıyor.

2009 yılında Kocaeli MYO Yarış Atı Antrönörlüğü Bölümü’nü kazanarak bu ile iden 1991 Nevşehir Doğumlu Murat Çıtak, şimdilerde yedi kişiden oluşan İstanbul Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları Organizasyon Ekibi’nin gözde sporcularından birisi…

Osmanlı Tokadı adlı dizide kısa bir rol üstlenen Çıtak, at üstünde sergilediği marifetleriyle göz dolduruyor. Çanakkale Biga Sancak Beyi Osman Bey Atlı Okçuluk Müsabakaları ve Eskişehir Türk Dünyası Gösterileri Çıtak’ın yeteneklerini sergilediği başlıca organizasyonlardan.

“Ecdadın savaş sanatlarına her zaman ilgim olmuştu” dyen Çıtak’ı izleyenler “Nevşehirli Murat bu iş için doğmuş, at-ok ve Murat bir bütün gibi” yorumlarda bulunuyorlar.

Kapadokya TV’ye açıklamalarda bulunan Murat Çıtak, “memleketimde de bu tür gösteriler organize edilirse memnuniyetle gelirim” dedi. Çıtak, “hedefim ileride daha da profesyonelleştiğimde kendi atçılık kulübümü oluşturmak” diye konuştu.