Nevşehir Defterdarlığı 2013 Yılı Vergi Rekortmenlerini açıklarken,  Nevşehir'in vergi rekortmenleri listesinde hepimizin yakından tanıdığı bazı zenginlere ya rastlanamadı yada bulundukları yer itibariyle oldukça şaşırttı...

Nevşehirin diğer zenginleri nerede..?

Geçen Hafta Nevşehir'in 2013 yılı vergi rekortmenleri açıklandı. Listeyi detaylı şekilde incelediğimizde "Nevşehir’deki gerçek vergi rekortmenleri bunlar mı?" dedik.

Elbette değil....

Eğer öyle olsa Nevşehir'de bu kadar lüks otomobiller peynir ekmek gibi satılır mı?

Değeri milyonları bulan süper lüks villamsı daireler kapış kapış gider mi?

Zenginliğin göstergesi yaşanan lüks villamsı daireler mı , kullanılan lüks otomobiller yılda birkaç kez yurt dışına çıkıp tatil yapmak mı, yoksa devlete ödenen vergi midir?

Nevşehir'in Vergi rekortmenleri listesini incelediğimizde bazı isimleri ve kurumların olmadığını görüyoruz.

Öncelikle Listede ilk sıralarda yer alan kurum ve kuruluşları Dürüstçe Kazançlarını doğru beyan ederek vergi rekortmenleri arasına girdiklerinden dolayı onları kutluyoruz.

Ancak;

Vergisini ödemeyen Zenginden alınamayan vergi nedeniyle oluşan açık vatandaşa ödetiliyor. Vergisini adil olarak dürüstçe ödeyenler için ise ,Gerek ahiret gerek bu dünyada açıkcası Hiç ödeyenle ödemeyen bir olur mu diyoruz...

Hükümetin ne yapıp edip bu konuyu bir an önce çözmesi lazım.

İnsanlar zenginlik derecesine göre vergilerini adilce ödesinler, sonra nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşasınlar.
Vergisini tam ödeyene, vatandaşlık görevini eksiksiz yerine getirene, hiç kimsenin söyleyecek sözü olamaz.Onlara söylenebilecek tek şey gerçek vatansaver sizlersiziniz allah razı olsun sizlerden...

 

HİÇBİRİ LİSTEDE YOK...!
Nevşehir`de hepimizin yakından tanıdığı, mal varlığını ve kazancını az çok tahmin ettiği zenginlerin çoğuna vergi rekortmenleri listesinde rastlayamadık. Şehir merkezinde çok sayıda kiralık evi ve dükkanı olduğunu bildiğimiz, gerek yaşantısından gerekse yaptığı yatırımlardan geliri tahmin ettiğimiz zenginler, rekortmenler arasına giremediler, vay gariplerim vay...
 

RAKAMLAR DA KOMİK
Öte yandan vergi rekortmenleri listesinde yer alan rakamların düşüklüğü de dikkat çeken bir başka husus oldu. 
 
Öte yandan Türkiye genelinde yer alan bazı Zenginler ve vergi rekortmenlerinin İsimlerinin gizlenmesi modasının asıl sebebide belli oldu....


NİYE GİZLENİYORLAR?

Birçok ülkede vergi rekortmenliği büyük bir onur olarak görülürken, Türkiye`deki vergi rekortmenlerinin isimlerini gizlemesi kafaları karıştırdı. Maliye yetkilileri, vergi rekortmenliğinin piyango talihlisi olmakla eşdeğer olduğunu vurgularken, bazı mükelleflerin hesaplarını ailesinden gizlediğini, bazılarının mafyadan korktuğunu, bir kısmının da yakınlarının borç istemesinden endişe ettiği için ismini gizlediğini söyledi.

Şimşek'ten vergi rekortmenlerine teşekkür mesajı

Bakan Şimşek, 2013 yılı vergi rekortmenlerinin devlete olan mükellefiyetlerini tam ve zamanında yerine getirerek tüm topluma örnek olmuş kişiler olduğunu belirterek, vergi rekortmenlerini kutladı.

Maliye Bakanı Şimşek, bir mesaj yayınlayarak 2013 Yılı Gelir Vergisi beyanlarına göre sıralamaya giren vergi rekortmenlerini kutlarken “Daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye inşa etme vizyonumuzun bir parçası olarak, mükellef haklarını gözetmek ve yüksek kalitede hizmet sunmak suretiyle, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu artırmak ve vergi yükümlülüklerini kolayca yerine getirmelerini sağlamak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi. 

"Sosyal medya ve mobil bilgilendirme kanallarını aktif olarak kullanıyoruz"

Mükelleflerin haklarının korunması ve gönüllü uyumun sağlanmasına azami önem gösterdiklerini vurgulayan Bakan Şimşek, “Temel misyonumuz olan mükelleflerimize kaliteli hizmet sunma anlayışı ile teknolojik yenilikleri yakından takip ediyoruz. Mükellefleri, tam ve zamanında bilgilendirilmek için yazılı ve görsel iletişim kanallarının yanı sıra sosyal medya ve mobil bilgilendirme kanallarını da aktif olarak kullanıyoruz. Bunların yanı sıra önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi, yeni nesil ödeme kaydedici cihaz sistemi, e-beyanname, e-fatura, e-defter, e-arşiv gibi pek çok elektronik uygulama sayesinde uyum maliyetlerini azaltarak mükelleflerimize kolaylık sağlıyoruz” açıklamasında bulundu. 

"Vergi yükümlülüğü toplum içinde yaşamın da gereği"

Bakan Şimşek, Anayasaya göre herkesin mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlü olduğunun altını çizerek, vergi yükümlülüğünün aynı zamanda toplum içinde yaşamanın da gereği olduğunu ifade etti. Toplanan vergilerin, doğru kullanıldığı takdirde birçok yatırıma vesile olarak ekonomik büyümeye katkı sağlayacağını kaydeden Bakan Şimşek, “Ödediği vergilerle ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan 2013 yılı Gelir Vergisi Türkiye Geneli İlk 100 sıralamasına girmiş mükelleflerimiz başta olmak üzere tüm mükelleflerimize bir kez daha teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.