Nevşehir İlimizden Suudi Arabistan’a Umre farizasını yerine getirmek üzere Normal ve Ekonomik Tiple (20 günlük) Umre turuna katılan 76 umreci adayları, Kayseri Hava Alanına hareket etmek üzere Mıhçılar Petrolü yanında bir araya geldiler.

 

Yolculuk öncesi, İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptığı kısa konuşmasında: “Yüce Rabbimiz böyle güzel yolculukları cümlemize tekrar tekrar nasip etsin. Yola çıkan bu kardeşlerimize Harem-i Şerifin etrafında tavaf ederek dualar yapmayı, Hz. Rasülullah (S.A.V.)  Efendimizi ziyaret etmeyi ve onu selamlamayı nasip etsin. İbadetlerimizi ve ziyaretlerimizi, bu bilgi ve şuurla yapmak ve yapılmasını sağlamak arzumuzdur. Rabbim muvaffak eylesin!” dedi.

 

Sözlerinin sonunda Müftü Öztürk, umrecilere hayırlı yolculuklar dileyerek, dualarınızda İslam âlemini, tüm Müslümanları, ülkemizi ve bu arada bizleri de unutmayınız dileği ile sözlerini tamamladı.

 

Müftü Öztürk tarafından yapılan coşkulu dua ile duygulu anlar yaşayan umreci adayları ve yakınları gözyaşlarını tutamadılar.

 

Umreci adayları yakınları ile vedalaştıktan sonra 09.02.2013 tarihinde saat 14.00’da İlimizden Kayseri Havaalanına hareket etti. Cidde ve oradan da Mekke’ye gidecek olan umreciler, Umre ziyaretinin ifasından sonra 01.03.2013 tarihinde saat 05.20’de Medine’ den Kayseri’ ye hareket edecekler.