Nevşehir'in yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Şehirde soğuk ve yağışlı hava etkisini devam ettiriyor. Yağışlar yüksek kesimlerde kar şeklinde görülüyor.

Şehirde soğuk ve yağışlı hava etkisini devam ettiriyor. Yağışlar yüksek kesimlerde kar şeklinde görülüyor. Nevşehir'in Merkez ilçeye bağlı Kavak kasabası , Acıgöl ilçesine bağlı Topaç ve Kurugöl köyleriyle Ürgüp ilçesine bağlı aksalur ve Başdere köylerinde bugün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor. Nevşehir'in Yüksel yerlerinde Kar kalınlığı 4 santimetreye ulaştı.

Meteoroloji Nevşehir'i uyardı : Kar kapıda!

Meteoroloji yetkilileri, yağışların bugün ve yarın da etkili olacağını bildirdi. Yağışların yüksek kesimlerde kar şeklinde görüleceğini ifade eden yetkililer, yağışların cuma günü etkisini kaybedeceğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere Nevşehir genelinde 2 ila 8 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Nevşehirde hava sıcaklıkları düşüyor. 
Meteoroloji’nin tahminlerine göre bugün görülecek yağışların öğle saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Batman, Siirt ile Diyarbakır ve Mardin'in doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yaşanabilecek yerel su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.
 
Gece Kar Bekleniyor
Yine bugün görülecek yağışların gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Erzurum'un batı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Yaşanabilecek görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre 5 Günlük tahmin şu şekilde.     

NEVŞEHİR için 5 Günlük Hava Tahmini


Foto:Murat Öner



12314981_989890434405822_268323169_o12334127_989890457739153_319066672_o