Nevşehirli Hacı Abdullah Gürbüz’ün anıldığı Anadolu’yu Mayalayanlar programında konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Abdullah Hocaefendi, ‘Fakir Babası’ olarak anılan, fakirlerin her dem kapısını çaldığı ve dertlilere derman arayan güzel kapılardan bir tanesiydi” dedi.

 

Ramazan etkinlikleri kapsamında Dörtyol Meydanı’nda her gün ülkemizin yetiştirdiği gönül erleri anılıyor. Esenler Belediyesi’nce düzenlenen Anadolu’yu Mayalayanlar programı kapsamında son olarak, Nevşehirli Hacı Abdullah Gürbüz anıldı. Gürbüz’ün öğrencilerinden Muammer Aydın, hocasının İslam’a ve insanlığa adadığı hayatı anlattı. Programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İl Başkan Yardımcı Fatih Bolcan, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, Genel Koordinatör Mehmet Çelik, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Hacı Abdullah Gürbüz’ün hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti.

‘FAKİR BABASI’ DERTLİLERE DERMANDI

 

Programda bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ramazan boyunca  Anadolu’yu mayalayan gönül sultanlarını Dörtyol Meydanı’nın misafirperverliği ile ağırlamak istediklerini belirterek, “Bugün kendisini tanımaktan şeref bulduğumuz Nevşehirli Hacı Abdullah Hocaefendi'yi bu bağlamda bu meydanda misafir ediyoruz. Türkiye’nin hangi köşesine giderseniz gidin, her köşede o bölgeyi ayakta tutan bir gönül sultanı bulursunuz. İnsanların başı sıkışsa kapısını çaldığı gönül sultanlarımız vardır. İşte bugün bu meydanda maneviyatı ve ruhaniyetiyle misafir ettiğimiz Abdullah Hocaefendi de ‘Fakir Babası’ olarak anılan, fakirlerin her dem kapısını çaldığı ve dertlilere derman arayan güzel kapılardan bir tanesiydi. Cenab-ı Hak böylesine kapılara sahip olmayı bizlerden esirgemesin” dedi.

ESENLERLİ AVRUPA ŞAMPİYONU

 

Göksu konuşmasını tamamlamasının ardından, Bakü’de düzenlenen 1. Avrupa Oyunları'nda karatede 67 kiloda birinci olan Esenlerli karateci Burak Uygur’u sahneye aldı. Göksu, “Burak Uygur kardeşimiz orada Esenler’i de temsil ettiler. Ben kendisini tebrik ediyor ve bu çiçeği de sizler adına veriyorum” diyerek çiçek takdim etti. Uygur da kendisine her zaman destek olan Başkan Göksu’ya şükranlarını sundu.


İNSANLARI RAZI ETMENİN YOLU…

 

Nevşehirli Hacı Abdullah Gürbüz’ün öğrencilerinden Muammer Aydın, ‘Hacı Abdullah Baba’ dediği hocasıyla yaşadığı anıları ve hatıralarını anlattı. Aydın, “Hacı Abdullah Baba, çocukların peygamber ahlakı ile yetiştirilmesi gerektiğini her zaman söylerdi. Bir gün şöyle demişti; ‘Evladım Allah’ı ve Resulünü razı ederseniz tüm insanları razı edersiniz. Ne yaparsanız yapın Allah rızası için yapın. Bütün insanlar karşınızda olsa Allah ve Resulünün karşısında olmayın’ derdi. Bu meydanda O’nu anmamıza vesile olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Program, gerçekleştirilen sema gösterisinin ardından sona erdi.