Nevşehir'in manevi şahsiyetlerinden Gubbasanoğlu Abdullah Gürbüz Hoca efendinin hakka vuslatının 12. Yıl Dönümünde Nevşehir Damat İbrahim Paşa Kapalı spor salonunda düzenlenen etkinlikle anıldı.

2004 Yılında vefat eden, Nevşehirli önemli din adamlarından, Mevlevi Üstadı Abdullah Gürbüz'ü ölümünün 12. yıl dönümünde anmak için Nevşehir Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından anma programı düzenlendi.Damat İbrahim Paşa Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programa,AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider ile birlikte yurt içi ve yurt dışından gelen yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program da daha sonra Salih Başer tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.Abdullah Gürbüz'ün oğlu Hasan Gürbüz tarafından yapılan açılış konuşmasında ise, Gürbüz törene katılmak için şarklı şehirlerden ve yurt dışından Nevşehir'e gelen vatandaşlara teşekkür etti.Hasan Gürbüz, "Merhum babamın o unutulmayan düzenli hayatını pirimiz Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretlerinin dillere destek şu 7 öğüdü ile özetlemek istiyorum.Şefkat ve merhametle güneş gibi ol.Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.Tevazuh ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.Şiddet ve asabiyette ölü gibi ol.Cömertlik ve yardım etmede akan su gibi ol.Hoş gönüllülükte deniz gibi ol.Ya göründüğü gibi ol ya da olduğun gibi görün.Ben değerli babamı anmak için buraya gelen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Hasan Gürbüz'ün konuşmasının ardından Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider de bir konuşma yaptılar.

Daha sonra Nevşehir Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği İlahi Grubu tarafından çeşitli ilahiler seslendirildi.

Abdullah Gürbüz'ün hayatını anlatan kısa film gösterimi ile birlikte program için Konya'dan gelen Semazenler Sema Töreni düzenledi. Semazenler ilahiler eşliğinde katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Anma programı topluca yapılan dua ile sona erdi.