Zekiye Türk, 1987 yılında görevdeyken geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden eşi Nevşehirli Piyade Er Ali Türk için başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

Edinilen bilgilere göre, Zekiye Türk, 1987 yılında görevdeyken geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden eşi Nevşehirli Piyade Er Ali Türk için başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir de yaşayan Zekiye Türk askerde iken hayatını kaybeden eşinin şehit sayılmasına ilişkin hukuk mücadelesini yıllar sonra kazandı eşi Ali Türk'ün Gaziantep'te 1987 yılında askerlik görevini yaparken rahatsızlanarak vefat etmesi sonrasında eşinin şehit sayılmadığını öğrenen Türk, avukatı Serpil Öztürk aracılığı ile eşinin şehit sayılması için hukuk mücadelesi başlattı. Eşinin sağlam bir şekilde birliği'ne teslim olduğunu akciğer rahatsızlığı geçirmesi üzerine kendisine 3 gün istirahat verilir hoşuna gönderildiğini durumun ciddiyeti gözardı edilerek hastaneye sevk edilmediğini veya başkaca bir tedavi uygulanmadığını yanlış konan teşhis ve yapılanma yan tedavisi nedeniyle sabaha karşı yatağında ölü olarak bulunduğunu bu nedenle idarenin kusurlu olduğunu belirtti. Davayı inceleyen Ankara idare mahkemesi meydana gelen ölüm de Ali Türk'ün hatası veya kusurlu bir davranışın bulunmadığı dolayısıyla tam ve sağlam olarak alındığı askerlik görevi sırasında ve görevinin etkisiyle ortaya çıkan rahatsızlığı nedeniyle vefat ettiği Bu nedenle de şehit sayılması gerektiğini belirterek davayı kabul etti ve aileyi sevince boğdu. Yıllar sonra gelen eşinin Şehitlik haberini büyük bir sevinçle karşılayan Zekiye Türk, eşim 31 yıl sonra şehit sayıldı. Hukuku inancımı hiçbir zaman kaybetmedim. Adalet tecelli ederek bizleri bir nebze olsun sevindirdi. Bu mücadelede önemli bir paya sahip olan ve uzun soluklu bir mücadele veren Ayrıca her an bizlerin yanında olan avukatın Serpil Öztürk e de bu vesileyle teşekkür ediyorum dedi