Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başlayan Şehircilik Şurası'na Nevşehir'den Belediye Başkanları da katılıyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile ilçe ve belde Belediye Başkanları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan Şehircilik Şurasına katılnak için külliyedeler. 

Başkanlar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde başlayan Şehircilik Şurası’na Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, Tatlarin Belediye Başkanı Ferhat Adıyaman, Sulusaray Belediye Başkanı Bayram Yılmaz, Karapınar Belediye Başkanı Mustafa Tiftik ile ilçe ve belde Belediye Başkanlarıyla beraber katıldı.  Şura, Türkiye’nin insan odaklı yeni şehirleşme vizyonunu, gelişen koşullar çerçevesinde katılımcı bir şekilde belirlenebilmesini amaçlıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yürüttüğü, Şehircilik Şurası'nın Genel Kurulu bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliye'sinde başladı.

"Şehircilik Şurası", Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Türkiye'nin yeni şehirleşme vizyonunun gelişen ve değişen koşullar çerçevesinde başlatıldı. 
Genel Kurul'a 300'ü akademisyen, kurum ve kuruluş ile sivil toplum örgütlerinden katılım olacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şura kararlarının yer aldığı sonuç bildirisini açıklayacak.
Şehircilik Şurası'nın ana başlıklarını "Şehirlerimizde Kimlik Planlama ve Tasarım, Kentsel Dönüşüm, Şehirleşme Göç ve Uyum, Şehirleşmenin Yeni Vizyonunda Yerel Yönetimlerin Rolü" konuları oluşturuyor.
Şura, planlama, çevreye duyarlı yerleşme ve yapılaşma konularında faaliyet gösteren kurumlar ve yerel yönetimlerin yapacakları iş ve hizmetlerin yol haritası olacak.
2009 yılında düzenlenen Kentleşme Şurası sonuçları kapsamında; 151 kurum ve kuruluştan 500 uzmanın katılımıyla hazırlanan ve 2010 yılında kabul edilen “Kentsel Gelişme Stratejisi Belgesi (KENTGES) şuranın ana omurgasını oluşturacak. 
Şurada alınan kararlar Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yılı olan 2023 yılını hedef alan Türkiye'nin şehirleşme ve imar vizyonunu belirleyecek.





Kaynak: TRT Haber