NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan, Nevşehir Milletvekillerine seslenerek Nevşehirli Berber ve Kuaförlerin OSGB yasasından muaf edilmesini istediklerini dile getirdi.

6111 Sayılı İş Güvenliği Yasası çerçevesinde Berber ve Kuaförlük mesleğinin tehlikeli meslekler arasına alındığını hatırlatan Nevşehir Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan, ilimizde bulunan berber ve kuaförlerin yasa ile birlikte doktor, hemşire ve güvenlik elemanı bulundurma şartı getirildiğine dikkat çekti.

Söz konusu yasa ile birlikte yanında 1 ile 4 arasında işçi çalıştıran Berber ve Kuaförlerin her ay 300 – 400 TL arasında anlaştıkları OSGB firmasına ücret ödemek durumunda kaldıklarını belirten Taşhan, bu uygulamanın berber ve kuaför esnafının belini büktüğünü söyledi.

Konuyu seçim sürecinde Odayı ziyaret eden AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili Nevşehir Milletvekillerine de aktardıklarını dile getiren Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan, “İş güvenliği yasası berber ve kuaför esnafımızın belini büküyor. Zira yanında 1 işçi dahi çalıştırsa esnafımız aylık 300-400 TL dolayında bir ücreti OSGB firmalarına ödemek durumunda kalıyor. Kendisinin Bağ-kur primini bile ödemekte güçlük çeken bir esnafımızın içerisinde kaldığı ekonomik sıkıntıya Milletvekillerimizin bir çare bulmasını bekliyoruz. Söz konusu yasadan Berber ve Kuaförlük mesleğinin tehlikeli olduğu ibaresinin çıkarılması konunun çözüme kavuşturulmasına yetecek. Milletvekillerimizden konuya hassasiyet göstererek kurulacak hükümette bir an önce konunun meclise bir önerge ile sunulmasını ve çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. İlimizde sadece merkezde bu olumsuzluk 200 berber ve kuaför esnafımızı yakından ilgilendiriyor. Oda başkanı olarak benim esnafımın sıkıntılarını gündeme getirmek en doğal görevim. Bu konuyu seçim sürecinde de odamızı ziyaret eden Nevşehir Milletvekillerine aktarmıştık” açıklamalarında bulundu.