Günümüzde hızla gelişen teknoloji sayesinde, yeni yöntem ve yeni sistemlerde ortaya çıkmaktadır. Bu gelişmeler sonucunda ihtiyaç duyulan doğru bilgiye daha kolay ve daha hızlı bir şekilde ulaşılabilmekte, ayrıca bilgiler etkin bir şekilde değerlendirilebilmektedir.Bilgi sistemlerinin tarımda kalkınmamıza yönelik Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL) projesi kapsamında arazisinde izleme istasyonu kurulu olan çiftçilere proje çalışmalarında kullanılmak üzere tablet bilgisayarlar teslim edildi.
Düzenlenen törende açılış konuşmasında bulunan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Vekili Asım BAŞ, şunları söyledi;

"Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi projesi Türkiye genelinde kurulan Dünyanın en kapsamlı ve kazanım hedefi en yüksek Tarım Bilgi Sistemidir.

 Bu sistem sayesinde tarla bitkilerinin İlçe bazında güncel rekolte tahmini, parsel seviyesinde sürekli verim izleme, güncel verilere göre otomatik sulama ajanda optimizasyonu, su kaynaklarının tasarruflu kullanımı, doğru gübre ilaç kullanımı, sağlıklı gıda, ekonomik tarımsal üretim, ulusal düzeyde ortak veri toplama işleme sisteminden beslenen hassas iyi tarım uygulamaları, öğrenen uyarı tahmin modelleri gibi Bakanlık çiftçiler için mobil cihaz erişimli bilgi ve karar destek sistemleri sağlanmaktadır. Bu sistem sayesinde, Ülkemizin tarım politikalarının şekillenmesinin yanı sıra ekonomik ve uluslararası yönden güçlenmesine yardımcı olacaktır" dedi.

Bu kapsamda, İlimizde de 9 adet Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL) istasyonu tesis edilmiş olup, tarlasına Tarbil istasyonu kurulan Çiftçilerimize bu sistem dahilinde tarımsal faaliyetlerinin etkin bir şekilde yapabilmesi ve bu çalışmaya katılımlarının sağlanması için, Tablet bilgisayarlar söz konusu üreticilerimize, Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Vekili Asım BAŞ tarafından, İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda dağıtımı gerçekleştirildi.

BAŞ, çiftçilerimize tablet bilgisayar sistemi aracılığı ile yapacakları tarımsal çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.