Lale dönemi Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın memleketine yaptığı külliyenin içler acısı hali bir kez daha ecdada verdiğimiz değeri gözler önüne serdi.

Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Külliyesi, Nevşehir kent merkezinde, Damat İbrahim Paşa tarafından yaptırılan ve ismiyle anılan külliye, camii, medrese, imaret, sıbyan mektebi, hamam, kervansaray, çeşmelerden oluşan bir yapı topluluğu.

18. yüzyılda Lale Devri’nin ünlü sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından yaptırılan Külliye'nin şimdiki hali ise tam manasıyla içler acısı.Daha önce restorasyonu yapılacağı duyrulan Külliye'nin hala hazırda durumu belirsizliğini koruyor.

İşte FİB Haber WhatsApp ihbar hattına gönderilen şikayette vatandaşımız bu konudaki hassasiyetlerini şu cümlelerle dile getiriyor: "Burası Nevşehir Kurşunlu Cami. Nevşehirli Sadrazam Damat İbrahim Paşa'nın yaptırdığı camiinin görüldüğü gibi tadilata ihtiyacı var. Şadırvanı yamuk, eğilmiş ve sadece etrafı çevrilmiş. Şimdi soruyoruz koskoca bir tarih eriyor ne zaman restore edeceksiniz? Bizim içimiz acıdı. Ya sizlerin?

Ve bunlar iplerle sabitlenmiş