Hava sıcaklığı 38 dereceyi bulan Nevşehir’de sanayi esnafı, su sıkıntısı yaşayan sokak hayvanları için iş yerlerinin önlerine su kapları koymaya başladı.

Neşehir'de hava sıcaklığı 35 dereceye kadar çıkması bazı duyarlı vatandaşları harekete geçirdi. Sıcaktan bunalan esnaflar, çareyi iş yerlerinin önlerini ıslatmakta ararken, sokak hayvanlarını da unutmadı.

Şehir merkezi yada dışardan getirilerek, Nevşehir sanayi bölgesine bırakılarak kaderine terk edilen kedi ve köpeklerden dolayı il genelinde sokak hayvanlarının sayısı her yıl katlanarak artıyor.

"Sokak Hayvanları İçin Su Çağrısı"

Sokak hayvanlarının yaz aylarında su bulmakta zorluk yaşadığını fark eden Nevşehir Lale Sanayi 11.Blok esnaflarından Kapadokya Alüminyum işletmecisi Metin Coşkun ve Kapadokya Mobilya işletmecisi Ayhan Yaşasın , birlikte karar alarak iş yerlerinin önlerine, sokak hayvanlarının faydalanması için su kapları koymaya başladı. Tüm esnafları duyarlı olmaya çağıran Lale Sanayi esnaflarından Metin Coşkun, “Sokak hayvanlarını unutmuyoruz ve onlar için karar aldık. Bizler bile sıcaktan bunalıyorken, sokak hayvanları hayati tehdit altına giriyor. Onların susuzluklarını gidermek için iş yerlerimizin önlerine kapları koyuyoruz. Kuşlar için de yüksek yerlere su kapları koyuyoruz. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Örnek uygulamayı başlatan diğer sanayi esnaflarımızdan 
Ayhan Yaşasın da, Nevşehirli vatandaşlardan aşırı sıcaklar nedeniyle sokak hayvanları için evlerinin önlerine bir tas temiz su koymalarını istedi.
Bu duyarlılıktan dolayı esnaflarımızı kutluyor aynı uygulamanın Nevşehir genelinde örnek olmasını diliyoruz.

Sadece bir kap su hepsi o kadar...