Nevşehir'de yaşayan ve doğuştan kalp rahatsızlığı nedeniyle acilen ameliyat olması gereken lise birinci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Selin Kaynar'ın sağlık durumu kötüleşince bir hafta önce ailesi tarafından okuldan alındı.

Şuan sağlığına kavuşması için Acilen açık kalp ameliyatı olması gerektiği belirtilen 16 yaşındaki Nevşehirli genç kızımız kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Anne Aslı Kaynar, "Kızım şuan okuldan aldığımız için bize tepkili. Psikolojisi de iyice bozuldu. Bizde Zor durumdayız. Tedavi ve seyahat için paramız yok" dedi...

Nevşehir merkez Güzelyurt Mahallesinde yaşayan ve 4 çocuk sahibi Kaynar ailesinin doğuştan kalp yetmezliği olan en büyük kızları Selin Kaynar, 5 ve 9 yaşlarında 2 kez ameliyat oldu. Şimdi Son ameliyatıyla sağlığına kavuşacak olan genç kız için yaklaşık olarak 30 bin Euro gerekiyor. 

Nevşehirli Kalp Hastası 15 Yaşındaki Selin'in Çaresizliği ...

Asgari ücretle çalıştıklarını belirten çaresizlik içerisindeki anne ve baba, bu parayı bulmalarının mümkün olmadığını ifade ederek,şimdi kızlarının ameliyatı için hayırseverlerden destek bekliyor. Anne Aslı Kaynar, çocuğunun doğumundan 3 gün sonra kalp yetmezliği teşhisi konulduğunu ve doktorların kızının tedavisi için fakülte hastanesine götürülmesini istediklerini söyledi. 
 
Doktorların çocuğun doğuştan kalp kapağının oluşmadığını, ameliyat için 5 yaşına kadar beklemesi gerektiğini söylediklerini belirten Aslı Kaynar, “Kızımız 5 yaşına geldiğinde ameliyat oldu ancak sağlıklı bir sonuç alınmadı. Ardından 9 yaşına kadar hastanelere başvuru yaparak bu ameliyatı yapabilecek doktor araştırdık. 
 
En sonunda yurt dışından bir doktoru bulabildik. O doktor ameliyatı gerçekleştirdi ancak bunun bir süreç olduğunu ileride tekrar bir ameliyat yapılması gerektiğini söyledi” diye konuştu. Kaynar, son ameliyatın zamanının geldiğini ifade ederek, “Şimdi bu ameliyatın zamanı geldi ancak kendisi yurt dışında olduğu için yine aynı doktorun ameliyatı gerçekleştirmesi gerekiyor. Bunun içinde ameliyat ve diğer giderler için yaklaşık 30 bin euro gerekiyor. Bu konuda yardımseverlerin desteğini bekliyoruz” dedi. 
 
Eşiyle özel bir sektörde asgari ücretle çalıştıkları için resmi makamlardan olumsuz yanıt aldıklarını aktaran anne Kaynar, “Sosyal güvencemiz olması nedeniyle giderler karşılanamıyor. Eşimle asgari ücretle 4 çocuğumuza bakmaya çalışıyoruz. Evimizin de kira olması nedeniyle bu ameliyat masraflarını karşılayacak durumumuz yok” ifadesini kullandı.
 
Acilen Fantom Kalp Ameliyatı Olması Gerekiyor!

Şimdiki ameliyatta ciğer ile kalp arasına damar atılması gerektiği için zor bir ameliyat olduğunu belirten Kaynar, söz konusu ameliyatın riskli olmasından dolayı başka doktorların ameliyatı yapmak istemediğini kaydetti. Nevşehir Lisesi birinci sınıf öğrencisi Selin Gülçe Kaynar ise, rahatsızlığı nedeniyle çocukluğundan bu yana zor günler geçirdiğini söyledi. Arkadaşlarıyla sosyal aktivite yapamadığını dile getiren Selin Gülçe, “Okuldayken arkadaşlarımla zaman geçiremiyorum, onlar oyun oynarken ya da beden eğitimi dersindeyken ben bir köşede beklemek zorunda kalıyordum. Şimdi durumum ağırlaşınca ailem beni okuldan aldı. Eğitimim yarım kaldı.
 
Bazen nefes darlığı yaşıyorum ve yürümekte de zorluk çekiyorum.” şeklinde konuştu. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım isteyen Selin Gülçe, evde dahi kardeşleriyle oyun oynayamadığını ifade etti.
 
HAYDİ NEVŞEHİR GÖSTER KENDİNİ...

Yardımlarınız için; Garanti Bankası Nevşehir Şubesi Cumhur Kaynar hesabı:  463-668 19 29

Garanti bankasi iban no: TR900006200046300006681929463_6681929

İletişim: 0 538 515 35 25 Cumhur Kaynar / Selin'in Babasını arayabilirsiniz...
Şimdiden tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun...

Allah İçin Ne Yaptın Bugün ?

Kalbini bağla ki, Hâkk kemendine,
Düşme, mahşer günü, yargı derdine,
Sen, kendi yargıcın, ol da kendine,
De ki; Allah için, ne yaptın bugün ?..

Bir gönül kapısı, bulup çaldın mı ?
Bir sevgi seline, boyca daldın mı ?
Bir dosta bedelsiz, selâm saldın mı ?
De ki; Allah için, ne yaptın bugün ?..


Seher vakti kalkıp, vecde daldın mı ?
Nûrlar dağılırken, payın aldın mı?
Hâkk aşkına, kâlbi şâhid kıldın mı ?
De ki; Allah için, ne yaptın bugün ?..


Bilmediğin, bilenlere sordun mu ?
İlimle aranda, köprü kurdun mu ?
Zarar ve kârını, hayra yordun mu ?
De ki; Allah için, ne yaptın bugün ?..


Ezelî rızkına, râzı oldun mu ?
Sabır sofrasında, lezzet buldun mu ?
Îmânla şükredip, huzur doldun mu ?
De ki; Allah için, ne yaptın bugün ?..


Gafleti, gayretle, yarıştırdın mı ?
Alnını, secdeyle barıştırdın mı ?
Bir akraba sorup, soruşturdun mu ?
De ki; Allah için, ne yaptın bugün ?..


Kibir dağlarından, inip geldin mi ?
Zorda kalmış, bir kişiyi bildin mi ?
Sana borcu vardı, onu sildin mi ?
De ki; Allah için, ne yaptın bugün ?..


Merhamette, Hâkk serveti buldun mu ?
Komşu kederiyle, ortak oldun mu ?
Bir yetimin, şevkâtiyle doldun mu ?
De ki; Allah için, ne yaptın bugün ?..


Acılar görünmez, gözler baksa da,
Her ateş, düştüğü yeri yaksa da ,
Hasta, bir dost bekler, ümit yoksa da,
De ki; Allah için, ne yaptın bugün ?..


Gönül gözlerini, açıp baksana,
Veren, neler vermiş, dünyada sana,
O'na gönderdin mi, bir hamd ü senâ ?
De ki; Allah için, ne yaptın bugün ?..


Gramla yazılır, yaptığın hasat,
Bir zerre noksansız, çıkar yedi kat,
Tükenen her nefes, kaybolan fırsat,
De ki; Allah için, ne yaptın bugün ?..

Şiir: CENGİZ NUMANOĞLU