Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez köyünde yaşayan 20 yaşındaki Ali Özdemir isimli bir genç el yapımı araba yaptı.

Suvermez köyünde yaşayan Ali Özdemir, motosiklet, bisiklet ve hurda parçaları kullanarak saatte 80 kilometre hıza ulaşabilen araç yaptı.

www.fibhaber.com Whatsapp ihbar hattını arayan Suvermezli Ali Özdemir, el yapımı arabası hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Merhaba iyi günler. Ben Nevşehir Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez köyünden Ali Özdemir. Kendi yaptığım El yapımı bir arabayla ilgili bilgi verecektim"...

Aracın markası: TUSALİN
Modeli (ismi) : Zemheri (karakış anlamına gelen)

ÇOCUKLUK HAYALİMDİ...

Meslek lisesi mezunu olduktan sonra çocukluk hayalinin peşinde koşan 20 yaşındaki Ali Özdemir, www.fibhaber.com muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaştan beri araba yapma hayali kurduğunu belirtti.

Araba yapmak uzun zamandır aklımda vardı ama maddi imkanlar yetmedigi işin bir türlü fırsat bulupta arabamı yapmaya başlayamamıştım. Çok istiyordum, böyle bir araba yapmayı kafama koymuşdum ve bir gün kendi mesleğimi yaparak çalışmaya başladım. 3 ayda istedigim miktara ulaştım. Araba için gerekli mazemeleri toplamaya başladım. Bu süreçte çok sıkıntılar çekmiş olsam da; maddi yönden, mazeme yönünden ve yer sıkıntısı çeksem de, 2 ay gibi bi sürede arabamı yürür hale getirdim. Gelin isterseniz şimdi birazda özelliklerinden bahsedelim; Üzerinde 150 cc lik bir motorsiklet motoru var. Araba arkadan itişli 5 ileri 5 geri vites özelliği var. İleri giderken durmadan bir anda geri geride gidebiliyor. Çoğu fabrika çıkışlı arabalarda bile böyle bir özellik yok.  
Air sistemi var,  yani araba yere sıfır olabiliyor.  Yerden 30 cm kadar yükselebiliyor. Özellikle Yaşlı ve engelliler icin çok güzel bir sistem. 
Araba üzerinde 8 adet amatisörden yapılmış hassas süspansiyon sistemi var. Tabi bunların yanında daha sayamadıgım yüzlerce özelliği var. Ben kendi imkanlarımla bu kadarını yapabildim. Maddi imkanım olsa daha üst modellerinide yapabilirim. Arkadaşlar ben teknisyenim bunları yapmak için mühendis olmaya gerek yok.  Yeterki siz isteyin. Teşekkür ederim ." dedi.

Suvermez'de büyük ilgi gören araç için Köy sakinleri ise Ali Özdemir gibi çalışan, üreten, bu tür araçları icat eden gençlerin önünün açılması ve desteklenmesi gerektiğini belirtti.

İşte Arabam bu... Tamamen el yapımı  %85 Türk Malıdır...