Nevşehir 2000 Evler Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet GÜZELLER, beraberinde Türkiye Öğrenci Meclis Başkanı Yıldıray YÜKSEL, ateşli silahlar Türkiye ikincisi Nilüfer ÇAT, milli sporcu Büşra AKSU ve atıcılık branşında dereceye giren Batuhan TOPRAK ve Furkan DELİSEY ile Vali Mehmet CEYLAN´ı makamında ziyaret ederek, öğrencilerinin başarıları konusunda bilgiler verdi.
    Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali CEYLAN, öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak çalışmalarında ve derslerinde başarılarının devamını diledi. Nevşehir´de son yıllarda belli branşlarda öğrenci ve gençlerin ciddi başarılar elde ettiğini vurgulayan Vali CEYLAN, atıcılık konusunda da çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.
    VAli CEYLAN, “Özellikle atıcılık ülkemizin çok geride olduğu bir spor dalı. Onun değerlendirilmesi önemli. Bu konuda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile de hem antrenörler açısından hem de diğer ihtiyaçlar için görüşelim diye konuştu. Atletizmde ve taekwondoda başarılı olduklarını kaydeden Vali CEYLAN, “Atletizmde oldukça iyi durumdayız. Sadece spor futbol değil. Bireysel spor dalları özellikle gençlerimiz açısından ulusal ve uluslar arası düzeyde çok önemli. Yapımı devam eden sporcu fabrikası inşallah 2 yıl içerisinde tam anlamıyla faaliyete geçer. Orası faaliyete geçtiğinde bireysel spor dallarında ciddi şekilde daha iyi imkanlar oluşacağını düşünüyoruz” dedi.
    Vali CEYLAN, “Okullarımızın da bu konuda çocuklarımızı yönlendirmesi önemli. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün kaynakları var. Okullarımızın kaynakları yok. O açıdan yerel yönetimlerden de destek alarak ilimizdeki bireysel spor aktivitelerinde de ciddi başarılar elde etmemiz gerekiyor. Olimpiyatlara sporcu göndermemiz ve bu sporcularımızın orada da başarılı olmaları için çalışmalar devam ediyor” şeklinde konuştu.