ZİHNİ PAŞA CAMİİ YAZ KUR'AN KURSU'NA KATILAN ÖĞRENCİLER ARASINDA ÖDÜLLÜ YARIŞMA DÜZENLENDİ.

Nevşehir Merkez Zihni Paşa Camii Yaz Kur'an Kursu'na katılan öğrenciler arasında ödüllü “Nevşehirli Gençler Namaza Koşuyor Yarışması” düzenlendi.

Merkez Zihni Paşa Camii'nde düzenlenen programa İl Müftüsü Yakup Öztürk, Cami Din görevlileri, Cami cemaati ve öğrenciler katıldı.

Merkez Zihni Paşa Camii'nde düzenlenen öğrenciler arası 40 Gün, 5 Vakit Namaz yarışmasına 50 öğrenci katılırken, birinciler Tablet Bilgisayar ile ödüllendirildi.

40 gün boyunca 5 vakit namaza devam eden Zihni Paşa Camii öğrencilerden 3 birinciye tablet Bilgisayar, ikinciye Bisiklet, üçüncüye de Çeyrek Altın hediye verilirken, 4,5,6,7,8,9 ve 10. Olan diğer öğrencilere de futbol topu hediye edildi.

Yatsı namazı öncesi düzenlenen programa katılan İl Müftüsü Yakup Öztürk, ödül öncesi, “Nevşehirli Gençler Namaza Koşuyor Yarışması” nı bu yıl ilk olarak başlattıklarını ve bu yarışmayı başlatmaktaki amaçlarının ise çocukların bu küçük yaşta namazlarını camide kılmaya alışmaları ve camilere ilgilerini artırmaları olduğunu söyledi.

Müftü Öztürk; Namazın önemi izahtan varestedir. Namaz Mü’minin Miracı, Müslümanlığın alametidir. Dinin direğidir. Bu namazı camide cemaatle kılmak ise bir başka özellik ve fazilettir. 27 derece daha fazla sevap kazandırır. Allah’ın özel himaye edeceği yedi sınıftan biri gençliğini ibadetle geçiren kişi ile gönlü mescitlere bağlı olan, cemaate devam eden kişidir. Bu yavrularımızı bu yolda gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Rabbim bu güzel alışkanlıklarını bir ömür boyu uygulamayı nasip etsin” dedi.

Zihni Paşa Camii İmam-Hatibi Mustafa Benli ve Müezzin-Kayyımı Salih Zengin; “Her yıl yaz tatilinde düzenlediğimiz Yaz Kur’an Kursuna katılan öğrencilerimize bu yıl Nevşehir’de ilki gerçekleştirilen “Nevşehirli Gençler Namaza Koşuyor Yarışması” kampanyasına gençlerimiz büyük ilgi gösterdi. Gençlerimizi ve bu kampanyaya destek veren anne ve babalarını tebrik ediyoruz” dediler.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, yarışmayı izleyen cami cemaati de bu tür yarışmaları düzenleyen İl Müftülüğüne ve Cami görevlilerine teşekkür ettiler.