Gençlik ve Spor Bakanlığı tüm Türkiye´de olduğu gibi Nevşehir'de de  Seyyah Bizim İller Projesi kapsamında düzenledikleri gezilerle gençlere ülkemizin değişik illerini tanıtıyor.

Nevşehir
 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü  Nevşehir ve İlçelerinde gençlerin gezilerden faydalanması amacıyla gruplar oluşturarak geziler düzenliyor. Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ilçelerde ki gençlerin gezilerden faydalanması ve bulunduğu ilçelerin dışındaki illeri de tanımaları amacıyla gruplar oluşturarak geziler düzenliyor.

Nevşehir  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, 14-17 ve 18-26 yaş arası gençler, KızErkek grupları ayrı olarak 16 Şubat 19 Mayıs 2014 tarihleri arasında sürecek olan Seyyah Bizim İller Projemiz ile Nevşehir'li gençleri yeni ortamlarla yeni arkadaşlarla buluşturduklarını söyledi. Ünlüer 2000 Kişilik kontenjanımızda   45'er kişilik gruplarla gençlerimiz bugüne kadar Hatay,Gaziantep,Mersin,Konya,Amasya ve Adıyaman 'a gitti. Gezilerimiz bundan sonra da devam edecek" dedi. Gençlerin görerek öğrenmelerine milli ve manevi değerleri öğrenilmesine vatan millet sevgisi beraber paylaşma duyguların artmasına bu gezilerin katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu gezilerle öğrenciler ders stresini bir nebze olusun üzerlerinden atıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımız "Güçlü Yarınlar İçin" solganıyla gençlerin yanında olmaya devam ediyor" diye konuştu. Geziye katılmak isteyen tüm gençlerimizi gençlik merkezine davet ediyorum dedi.