İstanbul Sarıyer’de 3 arkadaşıyla aynı evde kalan Boğaziçi mezunu 25 yaşındaki Nevşehirli Gizem Zülal Kaynar, odasında intihar etti. Genç kızın, “Beceremediysem lütfen siz yapın” notu bıraktığı öğrenildi.

Gazete habertürk'ten Müslim Sarıyar'ın haberine göre Sarıyer Rumelihisarı’nda önceki gece meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişti: Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği’nden geçen yıl mezun olan ve iş bulamadığı için dışarıdan ders veren Gizem Zülal Kaynar, aynı üniversiteden 3 arkadaşıyla kalmaya başladı.

Ev arkadaşları Kaynar’dan haber alamayınca odasına girdi. Genç kızı yatağında baygın halde bulan arkadaşları sağlık ekipleri ve polisi aradı. Olay yerine giden sağlık görevlileri Kaynar’ın öldüğünü belirledi. İntihar ettiği kaydedilen Kaynar’ın yanında yeşil renkli bir tüp ve mavi hortum bulunduğu öğrenildi.


25 yaşındaki Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunu Nevşehirli Gizem Zülal Kaynar'ın intihar mektubunda ki ayrıntılar ortaya çıktı.

İstanbul Sarıyer’de intihar eden Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü mezunu 25 yaşındaki Gizem Zülal Kaynar’ın geride bıraktığı mektup ortaya çıktı. Gazete Habertürk'ten Müslim Sarıyar'ın haberine göre Kaynar, ailesiyle ilgili sert ifadeler kullandığı mektuba, cenazesine katılmalarını istemediği yakınlarının isimlerini de tek tek yazdı. Okuldan 3 arkadaşıyla birlikte kaldığı Rumelihisarı’ndaki evde canına kıyan genç kadının cenazesi, dün yakınları tarafından alınarak toprağa verilmek üzere memleketi Nevşehir’e götürüldü.

‘ÖLEBİLMİŞSEM NE MUTLU BANA’
Gizem Kaynar’ın “Beceremediysem lütfen siz yapın. Öldürün beni” diye başladığı mektubunda, özetle şu ifadeler yer aldı: “Eğer bu teşebbüsten dolayı fiziksel, zihinsel olarak hasar görmüş olursam kesinlikle o şekilde yaşamak istemem. Ve eğer ölebilmişsem ne mutlu bana. Çok inançlı biri olmasam da bir şekilde öldükten sonra burada da olan bitenin farkında olma ihtimali var. Bu yüzden cenaze de istemiyorum. Kimsenin gelip gitmesini istemiyorum. Yüzsüz bir şekilde üstlerine alınmayacakları için belirteyim... Hele O.’nun nasıl bir yaratık olduğunu bilen, onunla kan bağı olan kimseyi istemiyorum. Onun ne olduğunu bilip de bir şey yokmuş gibi hayatlarını devam ettiren o b... yığınlarının hiçbirini görmek istemiyorum”

İFADELERİ ALINACAK
Genç öğretmenin ev arkadaşı Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi E.U. ise ifadesinde olayı şöyle anlattı:
“Evde kalan 3 kişinin kullandığı ortak WhatsApp grubumuz var. Gizem, “İki saat içinde eve gelecek var mı?” mesajı attı. Sonra da görmedik. Odasını da kontrol etmedik. Olay günü yatağında bulduk.” Öte yandan Kaynar’ın mektubunu inceleyen polisin, aile bireylerinin de bilgisine başvuracağı öğrenildi.


Kaynak: Haber Turk / http://www.haberturk.com/gundem/haber/1489413-bogazicili-gizemin-sir-intihari